sâmbătă, aprilie 20, 2024

Trupele ucrainiene din Est sunt amenințate cu încercuirea!

Must Read

Situația de pe front este extem de dificilă

Potrivit publicației krone.at, în regiunea Lugansk, din estul Ucrainei, unitățile ucrainene din orașele de la sud de Sievjerodonetsk riscă să fie înconjurate de trupele ruse. Rușii au capturat mai multe localități, potrivit unui raport al statului major ucrainean de marți. În orășelul Hirske, la circa 20 de kilometri sud de Sievjerodonetsk, trupele ruse au avut înregistrat și aici victorii.

Acest lucru ar fi întrerupt legătura rutieră de nord cu celelalte unități ucrainene, din jurul Lyssychansk, la sud-vest de Sievjerodonetsk, pentru gruparea ucraineană din jurul orașelor Solote și Hirske. O conexiune amplasată mai la vest, intrase deja sub controlul rușilor săptămâna trecută.

Moscova: Doar 28 de soldați au mai rămas în brigadă!


Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei ruse, Igor Konașenkov, forțele ucrainene din regiune au suferit pierderi grele. Doar 28 de soldați au rămas din Brigada 57 mecanizată, staționată la Sieverodonețk, în timp ce sute de soldați ucraineni au dezertat în orășelul puțin mai la vest, a spus el. Regiunea Seyerodonetsk-Lysychansk se află, în present, în centrul luptelor. Trupele ucrainene încă rezistă aici, iar cea mai mare parte a regiunii Lugansk a fost deja cucerită de Rusia. În orașul industrial Lysychansk, focurile rusești au provocat „distrugeri catastrofale”, potrivit surselor ucrainene. Guvernatorul regiunii Luhansk, Serhiy Hajday, a declarat că bombardamentele continue au distrus 10 blocuri de apartamente și o secție de poliție numai luni. O persoană a fost ucisă în acest proces.

În ultimele două luni, armata rusă a încercat să captureze Sieverodonetsk, centrul administrativ al regiunii Lugansk, din estul Ucrainei. În ciuda superiorității artileriei puternice, rușii nu au reușit încă să preia controlul complet asupra orașului. Dar dacă trupele ucrainene nu vor mai putea fi aprovizionate acolo, va fi un nou succes pentru ruși.

Situația de pe front, „extrem de dificilă!”

Ucraina a admis anterior dificultăți în luptele din estul țării. Guvernatorul Hajdaj a spus că situația de-a lungul liniei de front este „extrem de dificilă”. Rusia a ocupat unele zone și a acumulat suficiente rezerve pentru o nouă ofensivă majoră. Cu toate acestea, seara de marți a fost relativ liniștită. „Este un calm înainte de furtună!”- a spus Hajdaj. Între timp, 15 persoane au fost ucise în urma atacurilor rusești în regiunea Harkiv, din estul Ucrainei. Alți 16 soldați au fost răniți, după cum a anunțat marți guvernatorul regiunii, Oleh Synyehubov, pe Telegram. De când a început invazia rusă în urmă cu circa patru luni, Națiunile Unite au înregistrat peste 4.500 de morți civili în Ucraina. La fel ca la Kiev, însă, ONU presupune că numărul victimelor civile ar fi mult mai mare.

 

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This