marți, noiembrie 28, 2023

Surse: Papa Francisc va anunța că va demisiona în curând!

Must Read

Scris de: ZIUA NEWS

Surse: Papa Francisc va anunța că va demisiona în curând!

În timp ce cresc zvonurile că ar putea demisiona, Papa Francisc a lăsat să se înțeleagă, sâmbătă, într-o declarație, că va renunța la postul său.

Referindu-se la problemele de sănătate, la o conferință de presă după o călătorie de șase zile în Canada, suveranul pontif a spus că a trebuit să încetinească ritmul pentru că nu mai putea face față programului agitat de călătorii internaționale, anunta Reseau International.

Papa Francisc, care suferă de dureri la genunchi, a declarat că ia în considerare posibilitatea de a demisiona din cauza problemelor sale de sănătate. “Nu cred că pot merge în același ritm în care călătoream înainte”, a recunoscut el în declarația sa.

“Cred că la vârsta mea și cu această limitare la genunchi, trebuie să mă cruț puțin pentru a putea sluji Biserica. Sau, alternativ, să reflecteze la posibilitatea de a se retrage”, a spus el.

Dacă Francisc se va retrage, va fi al doilea papă din istoria Bisericii Catolice care nu a fost înlocuit după moartea sa. Predecesorul său, Benedict al XVI-lea, este încă în viață.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.ziuanews.ro: https://www.ziuanews.ro/stiri/surse-papa-francisc-va-anun-a-c-va-demisiona-n-cur-nd-1571741

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This