vineri, aprilie 19, 2024

Statele Unite au ajuns o republică bananieră!

Must Read

Biden a dar ordin FBI să-l oprească pe Trump cu orice preț să candideze în 2024

Democrația în SUA a ajuns un lux!

Republicanii sunt furioși și revoltați din cauza percheziției neanunțate la reședința fostului președinte

Aliații lui Donald Trump cer explicații pentru raidul FBI de la casa scestuia din Mar-a-Lago

Donald Trump

FBI și Departamentul de Justiție nu au comentat încă percheziția, pe care Trump a făcut-o publică luni seara, 8 august. Se pare că aceasta ar fi legată de o anchetă privind manipularea de către Trump a unor documente clasificate și sensibile. A fost prima dată când locuința unui fost președinte american a fost percheziționată de forțele de ordine.

Potrivit bbc.com, rapoartele sugerează că activitatea FBI este legată de o investigație pentru a stabili dacă Donald Trump a șters înregistrările clasificate de la Casa Albă și le-a dus la Mar-a-Lago.

Căutarea a fost aprobată la cele mai înalte niveluri ale Departamentului de Justiție (DoJ), potrivit declarației unui oficial american anonim pentru CBS News, partenerul american al BBC.

Republicanii au descris investigația ca fiind motivată din punct de vedere politic, personalități importante ale partidului cerând o informare din partea procurorului general, Merrick Garland, șeful DoJ.

Fostul vicepreședinte al lui Trump, Mike Pence, s-a distanțat subtil de subiect, pe fondul speculațiilor că ambii s-ar putea lansa în cursă la Casa Albă în 2024. Pence i-a cerut procurorului general să dea „o explicație completă” a motivului pentru care a fost executat mandatul de percheziție.

„Nici un fost președinte al Statelor Unite nu a fost vreodată supus unui raid asupra reședinței personale, în istoria Americi!, a scris acesta pe Twitter.

Între timp, aliații lui Trump din Congres au promis că vor lansa o investigație dacă vor recâștiga controlul asupra Camerei Reprezentanților și Senatului, la alegerile intermediare din noiembrie, când va fi decis echilibrul de putere la Washington.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat marți reporterilor că președintele Joe Biden nu a fost notificat în prealabil de către FBI cu privire la raid și că acesta „a aflat despre acest lucru din relatările publice”.

“Președintele nu a fost informat și nu a fost conștient de acest lucru! Nimeni de la Casa Albă nu a primit un avertisment!” – susține purtătoarea de cuvânt. Ea le-a spus reporterilor că Joe Biden a făcut tot posibilul pentru a păstra independența departamentului de Justiție, spunân că: „Președintele Biden crede în statul de drept”.

Raidul a fost anunțat pentru prima dată luni seara, într-o declarație a fostului președinte, care se afla la Trump Tower din New York. Lindsey Halligan, avocată a lui Donald Trump, a spus că a primit un apel în jurul orei 10:00, ora locală (14:00 GMT), că FBI avea un mandat de percheziție pentru Mar-a-Lago și că ea ar trebui să vină la proprietate.

Avocata a declarat că a văzut 30 până la 40 de agenți FBI înmănușați, unii în costume, iar alții, îmbrăcați lejer și circa 10 până la 15 vehicule FBI, inclusiv un camion închiriat. Doamna Halligan a declarat pentru CBS că ei și unui alt avocat al lui Trump le-a fost interzis să intre în complex și că căutarea a fost împărțită în trei secțiuni: un dormitor, birou și zona de depozitare.

— Total a fost exagerat! – arată avocata. „Dacă aveau nevoie de documente, ar fi putut să le ceară!”

Agenții Serviciului Secret care îl protejează pe Trump au fost anunțați cu puțin timp înainte de emiterea mandatului, a declarat pentru CBS un oficial nenumit al poliției. Într-un e-mail de strângere de fonduri, adresat susținătorilor marți, 9 august, Donald Trump, care se află în prezent la clubul său de golf Bedminster, din New Jersey, a declarat că el și alți republicani sunt vizați de astfel de acțiuni din cauza influenței sale politice și a „dominanței mele în toate sondajele”.

„Încearcă să ne oprească pe mine și pe Partidul Republican!” – a declarat Trump,, adăugând: „Nelegiuirea, persecuția politică și vânătoarea de vrăjitoare trebuie demascate și oprite!”

Liderul Senatului republican, Mitch McConnell a lansat o declarație marți, în care a spus că dDpartamentul de Justiție „ar trebui să ofere deja răspunsuri poporului american și trebuie să facă acest lucru imediat”.

În timp ce mulți democrați au salutat raidul, mai mulți au cerut DOJ să ofere mai multe informații. Unii și-au exprimat îngrijorarea că acțiunea ar putea spori sprijinul pentru fostul președinte.

„Acest lucru ar putea fi foarte util pentru el, deoarece mulți oameni se adună în jurul lui, în acest timp”, a declarat pentru BBC Dave Aronberg, avocatul statului Palm Beach, în care își are Trump sediul din Mar-a-Lago. „Trump va folosi asta pentru a-și recâștiga statutul de martir!” – opinează acesta.

Președintele democrat al Camerei, Nancy Pelosi, a declarat că a aflat pentru prima dată despre „vizita” agenților FBI prin informații publice, de pe telefonul ei.

„Pentru a avea un mandat, ai nevoie de justificare!”- a spus ea pentru NBC News. „Și asta spune că nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar un președinte sau un fost președinte al Statelor Unite”!

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This