duminică, octombrie 1, 2023

Sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei au eșuat!

Must Read

Rusia a înregistrat un excedent comercial de 58 miliarde de dolari în primele luni din 2022!

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că barajul de sancțiuni occidentale impuse Rusiei din cauza invaziei sale asupra Ucrainei vecine a eșuat. Putin a declarat recent că Occidentul „se aștepta să altereze rapid situația financiar-economică, să provoace panică pe piețe, prăbușirea sistemului bancar și penuria în magazine”. El a adăugat că „strategia bombardamentului economic a eșuat” și, în schimb, a condus la o „deteriorare a economiei occidentale”. Liderul rus a vorbit în declarații televizate în timpul unui apel video cu înalți funcționari economici. Țările occidentale au impus sancțiuni fără precedent asupra sistemului financiar și corporativ al Rusiei, de când aceasta a trimis trupe în Ucraina, pe 24 februarie, în ceea ce Putin numește o „operație militară specială”. El a semnalat că „Rusia a rezistat unei presiuni fără precedent”, argumentând că „rubla s-a consolidat și țara a înregistrat un excedent comercial istoric, de 58 miliarde de dolari, în primul trimestru al anului!

În schimb, Putin susține că sancțiunile s-au întors împotriva Statelor Unite și a aliaților săi europeni, accelerând inflația și conducând la o scădere accentuală a nivelului de trai. Liderul de la Kremlin a recunoscut o creștere puternică a prețurilor de consum în Rusia, declarând că acestea au crescut cu 17,5%, începând cu luna aprilie și a îndrumat guvernul să indexeze salariile și alte plăți, pentru a atenua impactul inflației asupra veniturilor. Putin a spus că Rusia ar trebui să-și folosească bugetul pentru a susține economia și lichiditatea, în condițiile contractării activității de creditare, chiar dacă reducerile ratelor băncii centrale rusești vor reduce împrumuturile. El a mai spus că Rusia ar trebui să accelereze procesul de utilizare a monedei naționale rusești, rubla, în comerțul exterior, în noile condiții. Putin confirmă creșterea valorii rublei și subliniază faptul că sancțiunile occidentale au eșuat, răsturnându-se împotriva Occidentului, provocând penurie de energie. Banca Mondială a precizat că se așteaptă ca economia globală să se reducă cu peste 11% în acest an.

Karen Smith

Latest News

Trei români au făcut tot ce le-a stat în putință ca să fie arestați de polițiștii austrieci. „Mașina are doar trei roți”

Trei români s-au comportat agresiv în orașul austriac Graz, iar în cele din urmă au fost arestați, după ce...

More Articles Like This