vineri, februarie 23, 2024

RUSIA ÎI ACUZĂ PE AMERICANI CĂ AU UMPLUT FOSTELE ȚĂRI SOVIETICE CU LABORATOARE ÎN CARE AU DEZVOLTAT ARME BIOLOGICE!

Must Read

Ministrul de Externe Serghei Lavrov afirmă că americanii fac experimente ilegale pe populația din aceste țări și că SUA refuză să semenze Convenția privind Armele Biologice!

În anii 1990, națiunile post-sovietice erau slabe și lipsite de experiență, în timp ce SUA aveau viclenia și resursele de a găsi puncte de sprijin în ele,” a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov pentru RT Arabic. „Washington a profitat de acest lucru, stabilind o rețea de biolaboratoare despre care Rusia crede că efectuează cercetări militare”, a explicat el într-un interviu.

„Prăbușirea URSS a lăsat în urma sa națiuni care erau sărace și aveau nevoie disperată inclusiv de necesitățile bazice, ceea ce le-a lăsat deschise spre exploatare de către SUA”, a spus Lavrov.

„Atunci, ca să spunem așa, partenerii noștri occidentali s-au amestecat energic. Ei și-au oferit serviciile sub toate aspectele și s-au infiltrat în fiecare zonă a noilor state independente. Au trimis consilieri. Și acum trăim ceea ce a venit ca rezultat al acelor vremuri”, a spus ministrul.

În special, diplomatul se referea la laboratoarele finanțate de SUA pe care multe state post-sovietice le găzduiesc pe teritoriul lor. Funcționând sub umbrela Agenției de Reducere a Amenințărilor pentru Apărare a Pentagonului, ei efectuează cercetări biologice.

Washingtonul spune că rețeaua este benignă și servește la detectarea și identificarea agenților patogeni emergenți care pot reprezenta o amenințare pentru umanitate. Dar unele națiuni, inclusiv Rusia, consideră că acestea sunt unități clandestine de cercetare a armelor biologice.

„În timpul ofensivei sale din Ucraina, armata rusă a descoperit dovezile cu privire la adevărata natură a laboratoarelor”, a spus Lavrov, adăugând că „Moscova nu va lăsa să dispară problema”.

„Experimentele se realizează în acele laboratoare. Am bănuit mult timp că nu sunt pașnici și inofensivi”, a spus el.

„Probele agenților patogeni care au fost stocate [în laboratoarele ucrainene], documentele au arătat în mod clar caracterul militar al experimentelor. Și documentele au arătat clar că există zeci de laboratoare de acest fel în Ucraina”, a adăugat el.

Moscova vrea să actualizeze Convenția privind Armele Biologice, un tratat internațional din 1972 care interzice orice cercetare, stocare și utilizare a unor astfel de arme și pe care atât Rusia, cât și SUA l-au semnat. Acordul are un defect major în lipsa unui mecanism de verificare, similar cu cel pe care Agenția Internațională pentru Energie Atomică sau Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice folosesc pentru a asigura conformitatea în domeniile lor de neproliferare.

„Statele Unite obstrucţionează de mai bine de două decenii o propunere de stabilire a unui astfel de mecanism, din 2001,, a subliniat Lavrov. „Acum a devenit clar pentru noi de ce au luat această poziție în timp ce au creat laboratoare biologice militare în întreaga lume în toți acești ani”, a spus el.

Karin Miller – Aletho News

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This