joi, martie 28, 2024

Rusia ar putea revendica Alaska!

Must Read

Rușii acuză amestecul SUA în războiul din Ucraina și sechestrarea bunurilor rusești din Occident

Un oficial de rang înalt de la Kremlin a avertizat azi SUA că s-ar putea confrunta cu „mînia lui Dumnezeu” dacă va continua eforturile de a ajuta la înființarea unui tribunal internațional care să investigheze acțiunea Rusiei în Ucraina, în timp ce președintele Camerei inferioare a Rusiei a îndemnat Washingtonul să-și amintească faptul că Alaska a aparținut Rusiei, relatează Associated Press.

Dmitri Medvedev, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a denunțat SUA pentru ceea ce el a descris drept eforturile lor de a ”răspîndi haosul și distrugerea în întreaga lume, de dragul „adevăratei democrații”.

Jafuri, crime și distrugere, în numele democrației!

„Întreaga istorie a SUA, de la vremea subjugării populației indiene native, reprezintă o serie de războaie sîngeroase”, a declarat Medvedev pe canalul său Telegram, amintind și bombardamentul nuclear al Japoniei în al Doilea Război Mondial și războiul din Vietnam: ”A fost cineva responsabil pentru aceste crime? Ce tribunal a condamnat marea de sînge vărsată de SUA acolo?”.

În paralel, președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Vyacheslav Volodin, a declarat azi, 8 iulie, în cadrul unei ședințe plenare, postate și pe site-ul oficial al Dumei de Stat, că Statele Unite trebuie să se gândească la Alaska atunci când se amestecă în problemele Rusiei.

Un avertisment istoric

Potrivit publicației greekreporter.co, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a avertizat miercuri, 8 iulie, Statele Unite, că Rusia ar putea cere Alaska înapoi, dacă SUA continuă să sechestreze resursele rusești în străinătate. „Decența nu este o slăbiciune! Avem întotdeauna ceva [ca] răspuns. America să-și amintească mereu că există o parte din teritoriul său, Alaska!”- a spus el. „Când încep să încerce să dispună de resursele noastre în străinătate, înainte de a face acest lucru, să știe că avem și noi ceva de revendicat!” – a declarat Volodin. Politicianul rus s-a referit la o amenințare pe care a făcut-o anterior, de a denunța un tratat maritim între Norvegia și Rusia, după ce unele transporturi rusești au fost blocate să circule prin apele Norvegiei, spunând că apoi Norvegia a permis transporturilor să treacă. „Imaginați-vă dacă am instrui și noi lumea [despre Alaska] a spus Volodin, potrivit RIA Novosti. Volodin a mai subliniat că Rusia nu se amestecă în treburile Americii, spunând că, în schimb, politicienii americani dau vina pe Rusia pentru tot ce se întâmplă în propria lor țară.

Un ținut prea îndepărtat

Rusia a colonizat Alaska și a stabilit acolo mai multe așezări, până când SUA au cumpăratpeninsula de la Rusia, în 1867, pentru 7,2 milioane de dolari. Ceea ce este acum Alaska a fost casa diferitelor popoare indigene de mii de ani; se crede pe scară largă, că regiunea a servit drept punct de intrare pentru așezarea inițială a Americii de Nord, prin intermediul podului terestru din strâmtoarea Bering. Imperiul Rus a fost primul care a colonizat activ zona, începând cu secolul al XVIII-lea. Cheltuielile și dificultatea menținerii acestei posesiuni îndepărtate au determinat vânzarea acesteia către SUA, în 1867, pentru 7,2 milioane USD (echivalentul a 140 milioane USD în 2021), sau aproximativ doi cenți pe acru (4,74 USD/km2). Zona a trecut prin mai multe modificări administrative, înainte de a deveni organizată ca teritoriu, la 11 mai 1912. A fost admisă ca al 49-lea stat al SUA, la 3 ianuarie 1959.

admin

Latest News

„Palat Eschenbach” din Viena, susținut de Alexandru Tomescu și Sânziana Mircea, a prefațat ciclul de evenimente aniversare organizate de Asociația „Mihai Eminescu” cu prilejul...

La data de 11 martie 2024, în eleganta sală de concerte a „Palatului Eschenbach”, situată în Cartierul Muzeelor din...

More Articles Like This