sâmbătă, aprilie 20, 2024

OCCIDENTUL ȚINE LUMEA ÎN FOAMETE, DAR DĂ VINA PE RUSIA!

Must Read

Peste 60 de țări se luptă să-și asigure necesarul de alimente!

ONU este îngrijorat de criză și dă vina pe războiul din Ucraina, adică, pe Rusia

O analiză a publicației politico.eu, arată că că grupul consultativ special al ONU este îngrijorat că națiunile mai sărace nu sunt capabile să cumpere alimente, pe fondul provocărilor economice și al războiului din Ucraina. Peste 60 de țări din întreaga lume se luptă să-și permită importurile agricole, potrivit unui grup special al ONU, creat la începutul acestui an, pentru a aborda creșterea insecurității alimentare, după începerea conflictului din Ucraina.

12 țări, aproape de faliment!

Grupul operativ își concentrează atenția asupra a zeci de țări din întreaga lume, inclusiv Columbia, Malawi, Pakistan și Myanmar, potrivit unui document consultat de politico.eu. Rezumatul unei reuniuni conduse de oficiali ONU pe 28 iulie spune că grupul operativ „continuă să se concentreze pe… costurile ridicate ale importurilor, care afectează balanța de plăți în peste 60 de țări”, precum și provocările legate de securitatea alimentară care decurg din devalorizarea cursurilor de schimb și a bugetelor naționale, care se luptă să-și permită „importurile esențiale”.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a format Grupul Global de Răspuns la Criză, sau GCRG, format din 32 de membri, în martie, pentru a oferi propuneri de politici pentru a face față crizelor din sectoarele energetic, financiar și alimentar.

De atunci, o „rețea” de jucători cheie în problemele foametei din lume a consiliat componenta alimentară a GCRG, care este condusă în comun de Inger Andersen, șefa Programului ONU pentru Mediu, și David Nabarro, trimisul special pentru COVID-19 la Organizația Mondială a Sănătății.

Documentul, citit și jurnaliștii de la politico.eu, este un email de la Nabarro trimis pe 4 august, care rezumă întâlnirea din 28 iulie.

El a scris că participanții au subliniat situații alarmante: „În Sierra Leone, consumul de alimente nutritive de către oamenii săraci este în scădere, ca urmare a creșterii prețurilor. Riscuri similare sunt raportate din Columbia, Congo, Ciad, Ecuador, Irak, Kenya, Malawi și Mauritania.

David Nabaroo mai arată în e-mailul său: „Organizațiile de consumatori raportează că prețurile cresc din ce în ce mai rapid în Pakistan, Myanmar, Peru, Malawi, Burundi și Nigeria, cu un număr tot mai mare de oameni care plătesc exagerat pentru bunuri de bază. Circa 12 guverne sunt aproape de neîndeplinirea datoriilor, rambursări ale creditelor și mulți caută oportunități pentru reducerea datoriilor”.

Țările sărace, victime sigure ale foametei!

Acest grup consultativ informal privind criza alimentară, s-a întrunit de 13 ori în acest an, dar nu există nici o mențiune despre existența sa pe site-ul web al ONU. Un purtător de cuvânt al ONU a refuzat să comenteze în legătură cu acest subiect.

Un participant la întâlnirea din 28 iulie a spus că nu există un membru fix al grupului și că circa 30 până la 40 de persoane au fost invitate să participe la ultima întâlnire.

ONU a vorbit despre un acord recent, care a ajutat organizația ​​să intermediaze cu Ucraina, Turcia și Rusia, pentru a redeschide porturile Mării Negre din jurul Odesei, pentru exporturi de cereale.

Din acelați e-mail reiese că Josef Schmidhuber, de la Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, a pus o întrebare dacă acordul cu Marea Neagră includea vreo prevedere care să garanteze că țările mai sărace își vor permite să cumpere cerealele proaspăt eliberate ale Ucrainei, dar nu a primit nici un răspuns. Publicația politico.eu l-a contactat pe Schmidhuber pentru comentarii, dar nu a primit nici un răspuns.

„Cred că facem unele progrese, și anume în ceea ce privește alimentele”, a spus secretarul general al ONU, Guterres, pe 3 august, despre activitatea GCRG. Așa-numita rețea Food Workstream a GCRG va avea următoarea întâlnire pe 25 august.

Nimeni nu spune însă că această criză alimentară, energetică și inflaționistă, are la bază refuzul SUA și al țărilor Uniunii Europene care îi urmează ordinele și care refuză să renunțe la sancțiunile economice împotriva Rusiei! Însă, credem noi, toamna și iarna care se apropie vertiginos vor schimba situația.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This