vineri, martie 29, 2024

Noi valuri de imigranți în Europa!

Must Read

Turcia este țara care trimite invadatorii musulmani în Europa!

Mafia traficanților de persoane prosperă!

Fluxul de refugiați către Europa continuă fără încetare. Acest lucru este dovedit acum și de noi cifre din țările UE din prima linie. De exemplu, anul acesta, 13.000 de refugiați au solicitat azil în mica republică insulară Cipru. Majoritatea au venit din Turcia. În plus, peste 20.000 de migranți au făcut deja, în 2022, traversarea periculoasă cu bărci mici, peste Canalul Mânecii. Toți au un singur scop: o viață mai bună în Europa. Acest lucru ridică provocări majore pentru politica de azil a Europei, în special în lupta împotriva contrabandei de persoane.

Potrivit statisticilor UE, Cipru înregistrează de departe cel mai mare număr de cereri de azil pe an, în raport cu dimensiunea populației. Prin urmare, guvernul din Nicosia a cerut în repetate rânduri ajutor Uniunii Europene. Între timp, migranții fără acte reprezintă circa 4 procente din populația din sudul Ciprului, conform statisticilor oficiale.

Din Turcia, în Cipru-ul turcesc, apoi, îndrumați spre partea grecească, europeană!
Potrivit autorităților cipriote, majoritatea refugiaților sunt aduși din Turcia de bande de contrabandiști în nordul insulei mediteraneene, care este ocupată de trupele turce. Ei sunt apoi canalizați spre sud, prin porțiuni slab păzite ale liniei de separare dintre partea turc și greacă a insulei. Din 1974, Cipru a fost împărțit într-o parte mai mare, în mare parte grecească, în sud și o parte turco-cipriotă în nord. Numai Turcia recunoaște Ciprul de Nord, ca stat. Datorită împărțirii de facto a Ciprului, Republica Cipru, recunoscută internațional, exercită un control efectiv doar în partea de sud a insulei.

Migranți blocați pe o insulă din râul de la graniță
Se mai știe încă de duminică, 14 august, că circa 40 de migranți au rămas blocați pe o mică insulă din mijlocul râului de graniță greco-turc Evros, de zile întregi. Oamenii trebuie aduși urgent în siguranță, după cum au solicitat parlamentarii greci și organizațiile pentru drepturile omului. Cu toate acestea, poliția greacă a spus că insulița se află pe partea turcească a graniței.

37.000 de refugiați din Marea Mediterană, în Italia, în 2022!
De asemenea, Italia simte efectele noului flux de refugiați. Circa 37.000 de oameni au ajuns în Italia după ce au traversat Marea Mediterană, de la începutul anului 2022. Spre comparație, î naceeași perioadă din 2021, au fost înregistrați 27.474 de imigranți, iar în 2020 -11.965, după cum a anunțat Ministerul de Interne de la Roma. Afluxurile de migranți amenință să devină o problemă fierbinte de campanie în Italia. Țara va alege un nou Parlament pe 25 septembrie. O coaliție de partide de centru-dreapta, inclusiv anti-imigranții Lega și Fratelli d’Italia (Frații Italiei/FdI), ar putea câștiga alegerile, potrivit sondajelor.

Canalul Mânecii: Traversările aproape s-au dublat!
Peste 20.000 de migranți ilegali au făcut deja periculoasa traversare cu bărci mici, peste Canalul Mâncecii, în acest an Acesta este rezultatul cifrelor oficiale ale guvernului britanic, după cum a publicat duminică, 14 august, agenția de presă AP. Aceasta este o creștere semnificativă față de anul trecut, când numărul imigranților în această perioadă a anului a fost de doar 11.300. În total, autorităţile britanice au numărat anul trecut 28.526 de treceri.

Britanicii vor să repatrieze o parte din solicitanții de azil!

Traversările din Franța către Marea Britanie, care au crescut de la Brexit și pandemia corona, parțial din cauza controalelor mai stricte asupra rutelor terestre, sunt un spin în spatele Guvernului conservator de la Londra. Obținerea controlului asupra propriilor granițe a fost una dintre promisiunile centrale ale campaniei de ieșire din UE. Prin urmare, britanicii doresc să ducă în Rwanda solicitanții de azil de diferite naționalități și au încheiat un pact controversat cu țara din Africa de Est în acest scop.

Mafia traficului de persoane prosperă!

Mulți dintre refugiații care au călătorit în Europa vor să meargă și în Austria. Potrivit ultimelor date (publicate deja la sfârșitul lunii iulie), 31.050 de migranți au solicitat azil în Austria în prima jumătate a anului. Cei mai mulți dintre aceștia au fost migranți din Afganistan (7325), urmați de Siria (6680), Tunisia (3810), Pakistan (3110) și India (2025). Până pe 123 august a.c., aproape 330 de traficanți de persoane au fost deja arestați, conform ministrului de Interne austriac, Gerhard Karner (ÖVP). Față de aceeași perioadă a anului trecut, aceasta înseamnă o creștere de 80 de arestări.

Karner critică „brutalitatea” mafiei contrabandiştilor
După accidentul în care un vehicul condus de un contrabandist de persoane a provocat un accident soldat cu 3 morți și mai mulți răniți grav, sâmbătă, 13 august, în Burgenland, Karner a criticat aspru acţiunile contrabandiştilor. „Moartea tragică a trei persoane la punctul de trecere a frontierei Kittsee arată încă o dată brutalitatea și lipsa de scrupule a mafiei de contrabandă a persoanelor!” – a declarat el. Trebuie luate în continuare măsuri hotărâte, a subliniat Karner și a adăugat: „O politică credibilă de azil este indisolubil legată de un sistem de returnare consistent! Oricine nu primește azil trebuie să se întoarcă în țara de origine! Aici sunt necesare acorduri strânse între statele membre europene și mesaje clare către țările de origine și de tranzit, pentru a combate în mod constant contrabanda de persoane”, spune Karner.  El s-a referit, de asemenea, la cooperarea internațională. O „task force” de anchetatori din Ungaria, Serbia și Austria fusese deja înființată, iar o primă „conferință a anchetatorilor” a fost deja organizată.

Bandele de migranți și traficanți de persoane fac regiunile de frontieră mai puțin sigure!

Potrivit lui Karner, există în prezent ciocniri armate între bandele rivale de traficanți de persoane și traficanți de persoane, la granița maghiaro-sârbă. Și, de asemenea, în regiunea de graniță dintre Grecia și Macedonia de Nord, bandele de migranți și traficanți de persoane fac zona din ce în ce mai nesigură. Un incident fatal a avut loc recent: un tânăr din Pakistan care fugea în Europa Centrală, a fost atacat și bătut până la moarte. Poliția greacă a mai raportat că o femeie însărcinată din Liban și-a pierdut copilul, într-un alt atac.

admin

Latest News

„Palat Eschenbach” din Viena, susținut de Alexandru Tomescu și Sânziana Mircea, a prefațat ciclul de evenimente aniversare organizate de Asociația „Mihai Eminescu” cu prilejul...

La data de 11 martie 2024, în eleganta sală de concerte a „Palatului Eschenbach”, situată în Cartierul Muzeelor din...

More Articles Like This