duminică, februarie 25, 2024

Luptătorii din prima linie primesc în jur de 2500 € în plus pe lună

Must Read

Pentru desfășurarea lor în prima linie în lupta împotriva trupelor rusești, soldații ucraineni primesc 100.000 de grivne (aproximativ 2500 de euro) pe lună, în plus față de salariul lor militar. Acest lucru a fost anunțat miercuri de conducerea militară ucraineană pentru a pune capăt speculațiilor privind salariile și indemnizațiile.

“Un soldat care servește țara și o protejează de agresor, riscându-și propria viață și sănătate, îndeplinind sarcini în condiții extrem de dificile, trebuie să fie foarte motivat”, se arată în comunicatul Statului Major General.

Cele 100.000 de grivne sunt “rezervate apărătorilor care luptă direct pe front”. Soldații care îndeplinesc sarcini în zona de luptă, dar nu sunt direct implicați în luptă, precum și soldații apărării antiaeriene, au primit 30.000 de grivne (737 de euro) indemnizație. Cei care sunt dislocați în hinterland nu primesc nicio indemnizație în prima linie.

Statul Major General vrea să pună capăt speculațiilor cu privire la salarizare

Salariul militar de bază pentru toți soldații a fost ridicat la aproape 20.000 de grivne (490 de euro) de la începutul lunii februarie. Potrivit Marelui Stat Major, acest lucru înseamnă că forțele armate ucrainene sunt plătite în mod echitabil, ceea ce “nu creează condiții prealabile pentru tensiuni sociale și respectă militarii care își riscă viața și sănătatea”.

Statul Major General face apel la ucraineni să pună capăt populismului în acest context și să se concentreze în schimb pe apărarea țării, se arată în comunicat.

Potrivit cifrelor oficiale, soldații ruși primesc o indemnizație frontală de 158.000 de ruble (aproximativ 1760 de euro) în plus față de salariul lor militar de bază de 37.000 de ruble (412 euro). Cu toate acestea, mulți soldați se plâng pe rețelele de socializare că nu au primit niciodată acești bani.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This