sâmbătă, aprilie 20, 2024

Lovitura de comedie a lui Volodymyr Zelensky va fi dezintegrarea Ucrainei și a lumii!

Must Read

Când momentul critic a cerut un adevărat om de stat, Ucraina a oferit lumii un comediant, iar asta a marcat diferența.

Nu este o coincidență că showmanul ucrainean se trezește prezidând peste 44 milioane de suflete în acest moment critic al istoriei lumii. Controlatorii occidentali ai Kievului l-au susținut pe acest comediant tocmai pentru că – nu în ciuda de – tensiunile cu Rusia creșteau în privința Donbasului.

Linia fină care separă lumea divertismentului de realitatea 3D a fost estompată până la punctul de a nu mai avea relevanță. Acest lucru a fost dovedit de ascensiunea actorului-comic Volodymyr Zelensky în vârful mormanului fetid politic al Ucrainei.

Ca să fie clar, astfel de lucruri nu se întâmplă dintr-un capriciu într-o țară în care guvernul SUA, ca să nu mai vorbim de provocatorii internaționali precum George Soros, cheltuiește miliarde de dolari anual pentru a menține Kievul într-o stare de servitute perpetuă. Realitatea este că Zelensky, în vârstă de 44 de ani, a fost pregătit și dirijat pentru scenă de multă vreme, pentru cel mai mare rol din viața lui.

Dar de ce și-ar dori păpușarii universului ca un bufon de curte să guverneze un astfel de stat disfuncțional în acest moment critic al istoriei lumii? Pentru un răspuns la această întrebare, iată că Times of Israel explică aparentul paradox: „Este tânăr, amuzant, evreu și dedicat unei Ucraine democratice puternice, inclusiv cu riscul morții”. Ei bine, iată-l, toate calificările prezidențiale uimitoare ale lui Zelensky împachetate într-un singur sunet ușor de mestecat.

De altfel, toată această discuție despre Zelensky că este „apărătorul evreu al democrației ucrainene” atinge o coardă disonantă atunci când se consideră că țara est-europeană are o istorie bine documentată de antisemitism.

O mare parte din această proastă reputație a fost generată de personajul istoric ucrainean Stepan Bandera, un colaborator nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial căruia zeci de orașe și sate din Ucraina au ridicat monumente în onoarea sa. Dar moștenirea nazistă a Ucrainei depășește tributurile de piatră aduse lui Bandera în piața orașului.

n prezent, armata ucraineană a fost infiltrată cu diverse organizații de extremă dreaptă, cel mai predominant Batalionul Azov, o unitate paramilitară a armatei ucrainene, despre care chiar și FBI-ul spune că este asociată cu ideologia neo-nazistă. Între timp, trupele ruse din Ucraina au documentat un munte de dovezi – de la tatuajele soldaților până la relatari oficiale – care detaliază caracterul omniprezent al ideologiei neonaziste în toată țara. De fapt, unul dintre obiectivele declarate ale operațiunii speciale a Moscovei în Ucraina este „denazificarea” țării.

Revenind la „acreditările” politice ale lui Zelensky, singura lui experiență ca „prezidențial” a venit din popularul serial de televiziune „Servant of the People”, unde a jucat în rolul principal al lui Vasily Petrovici Goloborodko. Pe măsură ce povestea continuă, acest profesor de liceu de treizeci și ceva de ani este filmat în secret vorbind împotriva corupției guvernamentale din țara sa. În ciuda flagelului cenzurii Big Tech, videoclipul ajunge pe rețelele de socializare unde devine viral și – voila! – profesorul este ales președinte al Ucrainei.

Așadar, din 2015 până în 2019, poporul ucrainean a fost tratat cu clovneriile președintelui Goloborodko care – într-o prevestire a viitorului adversar politic al lui Zelensky, „regele ciocolatei” Petro Poroșenko – și-a concentrat președinția TV pe lupta împotriva oligarhiei ( ironia este că Zelensky, cu o avere estimată la aproximativ 1 miliard de dolari, este acum un mândru membru al aceleiași clase aurite). În ciuda faptului că, comedia de situație este prețul său mediu pentru televiziune (Kevin Spacey a jucat într-o producție anterioară din SUA, cunoscută sub numele de „House of Cards”), a reușit să fie popularizat în mod regulat în mass-media occidentală. Încă din decembrie 2016, comedia de succes a lui Zelensky, produsă de propria sa companie de producție de film, Kvartal 95, a fost promovată de nu mai puțin de revista Foreign Policy drept emisiunea TV care „ajută ucrainenii să regândească absurda lor politică”. „Ucraina este atât de coruptă încât este greu de imaginat că ar fi altfel!, a scris Katherine Jacobsen. „Un nou serial de comedie arată că lucrurile ar putea fi diferite.”

Cu luxul retrospectivei, asta sună destul de aproape de o susținere politică. Dar cu cât ascultătorii pot fi tentați să se întrebe „cât de diferit?”

Ei bine, cu trei luni înainte ca acest strălucitor articol să ajungă în chioșcurile de ziare, Zelensky și trupa lui de comedie îl scoteau pe scenă, cu pantalonii la glezne, prefăcându-se că cântă la pian cu organele genitale. Și nu orice cântec, ține cont, ci „Hava Nagila”, melodia care a fost compusă în 1918 pentru a celebra Declarația Balfour și victoria britanică asupra otomanilor. Inutil să spunem că aceasta este o mișcare destul de proastă pentru evrei și neamuri deopotrivă în aceste vremuri ultra-sensibile. Dar mai exact, vorbim despre un comediant care ar urma să fie ales președinte într-un interval de trei ani.

Avans rapid până în august 2017 și continuă aclamațiile fără suflare asupra mediocrei comedii clovnerii a lui Zelensky. Cinema Escapist, de exemplu, s-a entuziasmat de personajul lui Zelensky, Goloborodko, și de guvernul său de „colegi de rând” care găsesc modalități comice de a „lupta împotriva instituției corupte din Ucraina, dând o viziune asupra țării pe care mulți ucraineni doresc să o vadă în viața reală”.

În interviul cu Zelensky care a urmat, actorul de comedie trece la un narator la persoana a doua, în timp ce își descrie ascensiunea în lumea divertismentului, care s-ar putea aplica în egală măsură și ascensiunii sale fulgerătoare în lumea politicii.

„De-a lungul acestui proces, trebuie să-ți iei treptat rămas bun de la unele dintre visele tale”, afirmă el, înainte de a dezvălui intriga. „Uneori crezi că controlezi total situația, dar în realitate este ca și cum ai fi ghidat într-un fel, ca și cum destinul îți construiește cariera într-un mod în care nu aveai intenția.”

Judecând după acest comentariu, se pare că Zelensky înțelege deja calea care a fost aleasă pentru el.

Într-un indiciu despre viitoarele ambiții politice în lumea reală, Zelensky a continuat spunând că: „Am început să primesc mai multe mesaje de la cetățeni obișnuiți care confirmă că există dorința ca [cineva precum președintele Goloborodko, personajul fictiv] să conducă Ucraina prin intermediul realităților actuale.”

Totuși în aceste vremuri obsedate de celebrități, când oamenii au probleme în a separa actorii de rolurile fictive pe care le joacă, nu este greu de înțeles cum, după patru ani în care l-au văzut pe Zelensky interpretând rolul președintelui, alegătorii fascinați ar accepta cu ușurință trecerea lui de la studio la Saloane de putere foarte reale. La urma urmei, nu este un secret pentru nimeni că agențiile de informații, nu în ultimul rând CIA, au departamente speciale care lucrează direct cu Hollywood pentru a ajuta la crearea de scenarii și filme.

Comicul ucrainean s-a referit apoi la impactul pe care l-a avut comedia sa de televiziune asupra perspectivei sale politice.

„În timp ce lucram la acest proiect, evident că a trebuit să cercetăm mai profund subiectele politice”, a spus el. „Cu cât ajungeam mai adânc, cu atât devenim mai educați din punct de vedere politic… și asta m-a determinat să fiu mai curios despre „de ce” trebuia să fie așa.”

Aparent, când domnul Zelensky nu repeta să cânte la pian cu organele sale genitale, de exemplu, era ocupat să devină „mai educat politic”. Da, totul are mult mai mult sens acum.

Cu vaporii nocivi ai politicii periculoase deja în aer, la mai puțin de șase luni mai târziu, așa-numitul Partid al Schimbării Decisive, care a fost fondat cu doar un an mai devreme, a fost redenumit după – da, ați ghicit – serialul de succes ucrainean omonim „Slujitorul poporului”. Acum, singurul lucru necesar era un politician fals care să conducă acest partid fals (care astăzi este condus de Olena Shuliak, un membru al Organizației Tinerilor Președinți cu sediul în SUA (un altul dintre acele ONG-uri amestecate, acesta rămas fără Rochester, New York), al cărui scop este să reunească „vizionari, lideri talentați, experți în materie” pentru diverse întâlniri numai pe invitație).

Ceea ce s-a întâmplat în continuare este un produs secundar al fabricii moderne de celebrități, unde consumatorii obișnuiți de divertisment și-au pierdut capacitatea de a face diferența între imitațiile ieftine și lucrul real. Astfel, în noaptea de Revelion 2019, cu doar patru luni înainte de alegeri, Zelensky a făcut zborul fanteziei anunțând – din culisele unui studio, bineînțeles – că va căuta președinția. Ulterior, partidul Slujitorul Poporului l-a desemnat candidat la președinție. În următoarele patru luni, poporul ucrainean a fost invitat la una dintre farsele politice cele mai scenice care nu s-au mai văzut de când Joe Biden a făcut campanie cu succes pentru Casa Albă din subsolul sau împotriva lui Donald Trump.

În conformitate cu personajul său prezidențial fals, campania lui Zelensky împotriva titularului Petro Poroșenko a fost aproape în întregime virtuală. Și, spre deosebire de mass-media americană, care a fost destul de bucuroasă să arunce întrebări blânde lui Biden, presa ucraineană s-a plâns de lipsa accesului la pretendentul politic, mai ales când singurul lucru cunoscut despre platforma sa era că el era „împotriva oligarhilor”. De fapt, în loc să detalieze alegătorilor programul său politic, a plecat într-un turneu de comedie în toată țara, evitând total întrebările serioase.

„După standardele ucrainene, stilul campaniei lui Zelensky, care constă într-un turneu cu trupa sa de comedie și să se adreseze adepților în videoclipuri selfie pe rețelele sociale, este foarte puțin ortodox”, a remarcat Radio Europa Liberă. „Dar, având în vedere alegătorii ucraineni profund nemulțumiți de liderii veterani care nu au reușit să își îndeplinească promisiunile esențiale de reformă, și dornici de fețe noi, observatorii spun că s-ar putea să câștige președinția”.

Dezbaterile de final dintre Zelenski și Poroșenko, desfășurate pe Stadionul Olimpic din Kiev, în fața unei mulțimi de 70.000 de spectatori, a fost un spectacol penibil al democrației, care semăna mai mult cu pâinea și circul decât cu discuțiile și dezbaterile. Într-un astfel de mediu, nu este de mirare că celebrul showman l-ar eclipsa pe titular, care, la urma urmei, era doar un miliardar al dulciurilor. În cele din urmă, establishmentul a obținut candidatul visurilor sale, omul care va continua să promoveze în capitalele străine un război dezastruos cu Rusia, făcând avere în acest proces. Volodymyr Zelensky este astăzi un pic întruchiparea Black Lives Matter. A devenit o blasfemie să-l punem la îndoială pe acest periculos pretendent la tron, care apare în mod regulat – prin intermediul televiziunii, desigur, mediul său preferat – în fața elitelor politice și a celebrităților deopotrivă. Acest bufon de curte a primit aplauze de la Congresul SUA, Festivalul de Film de la Cannes și Grammy și, cel mai entuziasmat dintre toate, de la NATO și complexul industrial militar, care a cunoscut o creștere masivă a profitului datorită hotărârii lui Zelensky de a lupta împotriva rușilor până la ultimul soldat ucrainean (totuși încep să apară fisuri în mașina de cascadorii a actorului. Săptămâna aceasta, surse din guvernul german au declarat la Der Spiegel că există „o anumită neîncredere la Berlin față de președintele ucrainean Volodymyr Zelensky. Și asta… este un motiv pentru care industria de apărare din Germania nu a fost autorizată să livreze tancuri de luptă.” Se pare că ultimul lucru pe care Berlinul și-l dorește cu adevărat sunt tancuri germane aflate în mișcare în Rusia, mai ales având în vedere cum s-a dovedit ultima dată). În cele din urmă, acesta este motivul pentru care acest animator de clovnerii, acest nimeni politic, s-a trezit „îndrumat într-un anume fel” într-o poziție în care abilitățile sale de actorie pot fi manipulate cu cel mai mare efect. Emisfera occidentală înțelege clar că Ucraina, care a fost infiltrată cu un element neo-nazist virulent care reprezintă o amenințare existențială pentru Rusia, nu are nicio șansă pe câmpul de luptă împotriva armatei ruse. Așa că au adus un comediant pentru a vinde minciuna că, dacă NATO se extinde, iar transporturile militare occidentale cresc, Rusia poate fi învinsă. Este cea mai mare și mai periculoasă păcăleală a timpurilor moderne care arată adâncurile teribile ale lăcomiei și prostiei umane. Când momentul critic a cerut un adevărat om de stat, Ucraina a oferit lumii un comediant, iar asta a marcat diferența.

Karen Smith 

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This