duminică, februarie 25, 2024

Henry Kissinger consideră că SUA sunt foarte aproape de un război direct cu Rusia!

Must Read

Scris de: ZIUA NEWS

Henry Kissinger consideră că SUA sunt foarte aproape de un război direct cu Rusia
Henry Kissinger

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger consideră că SUA se află “în pragul războiului” cu Rusia și China, în chestiunile pe care Statele Unite le-au creat.

“Ne aflăm în pragul războiului cu Rusia și China din cauza unor chestiuni pe care le-am creat parțial, fără să avem nici o idee despre cum se va termina sau la ce ar trebui să ducă”, a declarat Kissinger pentru Wall Street Journal.

În ceea ce privește Ucraina, Kissinger a considerat că, în trecut, aceasta a fost cea mai potrivită pentru a acționa ca un tampon între Rusia și Occident, “asemănător Finlandei”.

Cu toate acestea, operațiunea militară a Rusiei în Ucraina i-a schimbat punctul de vedere, făcându-l să creadă că “într-un fel sau altul, formal sau nu, Ucraina trebuie să fie tratată, în urma acestei operațiuni, ca un membru al NATO”.

Fostul secretar de stat a susținut, de asemenea, că Rusia va păstra Crimeea și părți din Donbas ca urmare a unei înțelegeri plauzibile cu Kievul.

Henry Kissinger, în vârstă de 99 de ani, tocmai și-a publicat cea de-a 19-a carte, “Leadership: Șase studii de strategie mondială”. Este o analiză a viziunii și a realizărilor istorice ale unui panteon aparte de lideri de după cel de-al Doilea Război Mondial: Konrad Adenauer, Charles DeGaulle, Richard Nixon, Anwar Sadat, Lee Kuan-Yew și Margaret Thatcher, potrivit wsj.com.

“În anii 1950, înainte de a mă implica în politică, planul meu era să scriu o carte despre cum se face și se termină pacea în secolul al XIX-lea, începând cu Congresul de la Viena, și asta s-a transformat într-o carte, iar apoi aveam o treime dintr-o carte scrisă despre Bismarck, și urma să se încheie cu izbucnirea Primului Război Mondial. Noua carte este un fel de continuare. Nu este doar o reflecție contemporană”, a declarat Kissinger.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.ziuanews.ro: https://www.ziuanews.ro/externe/henry-kissinger-consider-c-sua-sunt-foarte-aproape-de-un-r-zboi-direct-cu-rusia-1571948

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This