sâmbătă, aprilie 20, 2024

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat mortal vineri dimineața!

Must Read

Politicianul conservator se află în moarte clinică, după ce medicii au încercat zadarnic să-l readucă la viață

Arestat de Poliție, asasinul, fost militar în marina japoneză, spune că nu îi plăcea Abe și politica sa

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat mortal vineri dimineața, 8 iulie Un bărbat l-a atacat și l-a rănit pe bărbatul de 67 de ani în timpul unui discurs de campanie în orașul imperial antic Nara. Poliția l-a arestat pe trăgător. Fostul premier grav rănit a fost luat cu elicopterul.

“ El ținea un discurs și un bărbat a venit din spate!”- a declarat o localnică la NHK TV. Atacatorul a tras cel puțin două focuri de armă. „După a doua lovitură, oamenii l-au înconjurat  pe Abe și i-au făcut compresii în piept”.

Stare critică
Politicianul a fost rănit, sângerând la gât și și-a pierdut cunoștința, potrivit Kyodo News. Bătrânul de 67 de ni nu mai prezenta semne vitale și era în stare critică. Agenția NHK, citând pompierii, a scris pe site-ul propriu că Abe părea să fi suferit un stop cardiac. Un reprezentant de la Spitalul Universitar Nara a spus că ex-premierul Abe a fost internat acolo.

Asasinul ar fi spus, după arestare, că este „nemulțumit” de Abe și că vrea să-l ucidă. Bărbatul în vârstă de 41 de ani, care a servit în marina japoneză timp de trei ani, până în 2005, ar fi tras două focuri în spate în fostul premier cu o armă artizanală, în timp ce victima ținea un discurs de campanie electorală la Nara. Abe a fost lovit în piept, potrivit autorităților.

Cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei
Conservatorul de dreapta Shinzo Abe a condus Japonia din 2006 până în 2007 și apoi, din decembrie 2012, până în septembrie 2020, făcându-l cel mai longeviv prim-ministru al țării. Sub el, Japonia s-a deplasat semnificativ spre dreapta. Abe este, de asemenea, printre susținătorii convinși ai unei revizuiri a Constituției pacifiste postbelice. În articolul 9 din Constituție, Japonia „renunță pentru totdeauna la război, ca drept suveran al națiunii și la amenințarea sau utilizarea forței, ca mijloc de soluționare a disputelor internaționale”.

Alegerile pentru Senat vor avea loc duminică, 10 iulie, în Japonia.  Formațiunea LDP a lui Abe este de așteptat să revendice o victorie zdrobitoare. Acest lucru ar putea câștiga avânt în dezbaterea privind modificarea Constituției. Regatul insular al Japoniei are legi extrem de stricte asupra armelor și este considerată una dintre cele mai sigure țări din lume.

Guvernul de la Tokyo înființează o echipă de criză
Prim-ministrul japonez în funcție, Fumio Kishida, și-a anulat campania electorală, după tentativa de asasinare a predecesorului său, Shinzo Abe. Presa japoneză a scris vineri că acesta s-a întors imediat la sediul Guvernului din Tokyo, din prefectura nordică Yamagata. Guvernul japonez a înființat o echipă de criză. Au existat și declarații de îngrijorare din partea Opoziției, cu privire la starea fostului premier.

Stop cardio-resperator = deces neconfirmat încă!

Fostul premier japonez Shinzo Abe este în stare critică, după ce a fost împuşcat vineri dimineaţă, a declarat premierul Fumio Kishida. Victima este supusă unui tratament de urgenţă, a precizat Kishida, adăugând că medicii se luptă pentru a-i salva viaţa lui Shinzo Abe. „O astfel de faptă este neiertat!” – spune Fumio Kishida, referindu-se la cel care l-a împuşcat pe Abe.
Potrivit site-ului adevarul.ro, care citează mai multe surse externe, Abe, în vârstă de 67 de ani, a fost împuşcat de două ori, iar al doilea foc de armă l-a atins în spate, făcându-l să cadă la pământ. Reuters relatează, citând TBS Television, că fostul premier a fost împuşcat în partea stângă a pieptului şi în gât. Atacatorul său, un bărbat de 41 de ani, a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor, conform agenţiei Kyodo. Fostul guvernator Yoichi Masuzoe a transmis, într-un tweet, că Shinzo Abe se află în stop cardiorespirator, fiind transportat la spital. Termenul este adesea folosit înainte ca un deces să fie confirmat oficial în Japonia, precizează BBC. Shinzo Abe a îndeplinit două mandate ca prim-ministru, fiind cel mai longeviv premier al Japoniei, înainte de a demisiona în 2020, invocând probleme de sănătate. Dar el a rămas o figură importantă a partidului de guvernământ, Partidul Liberal Democrat (LDP), controlând una dintre cele mai mari facţiuni ale sale, conform Reuters.

Victimă a politicii sale!


Un bărbat de 40 de ani a fost arestat de poliţia japoneză în cazul atentatului asupra fostului premier Shinzo Abe. Potrivit presei nipone, suspectul şi-ar fi confecţionat singur puşca cu care a tras.
Potrivit poliţiei, atacatorul este Yamagami Tetsuya, un locuitor al oraşului Nara, în vârstă de 40 de ani. Bărbatul nu a încercat să fugă, a relatat postul de televiziune NHK, citând surse din poliţie. Tetsuya a fost reţinut. Postul Fuji TV a relatat că suspectul este un fost membru al forţelor de apărare maritime.
Shinzo Abe a căzut după a doua împuşcătură Două femei care au fost martore la atentat au relatat că bărbatul s-a apropiat de fostul premier prin spatele acestuia, în timp ce îşi rostea discursul, după care s-a auzit o primă împuşcătură, dar Shinzo Abe nu a părut să fie rănit. Apoi, s-a auzit a doua împuşcătură, iar Abe a căzut la pământ. Potrivit postului de televiziune NHK, care citează surse din poliţie, atacatorul ar fi folosit o armă pe şi-a construit-o singur.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This