sâmbătă, decembrie 9, 2023

Băiețel găsit viu în canal, după 8 zile!

Must Read

Un băiețel de opt ani, care era dat dispărut de opt zile în orașul german Oldenburg, a fost găsit în viață, într-un canal. În jurul orei 6.20, un om care se plimba a auzit un scâncet slab din direcția unui capac de canal și a informat Poliția, pompierii și serviciile de salvare. Căutarea copilului nu ținuse doar serviciile de urgență în suspans: mulți voluntari s-au dus să-l caute individual sau organizat, firme și asociații din oraș au dat curs și ele apelurilor de căutare.

În a șaptea zi de la dispariție, Poliția a înființat și o comisie de crimă. Presupunerea că băiatul se ascundea în mod deliberat a devenit depășită, credeau polițiștii. În schimb, un martor a prezentat  dovada că Joe ar fi fost victima unei infracțiuni.

 „Joe, copilul dispărut, în vârstă de opt ani, este în viață!” a fost știrea zilei de sâmbătă dimineață. „Tocmai a fost găsit într-un canal din Oldenburg. În prezent, el este tratat la spital” – informa presa germană.

Joe a dispărut din cartierul Donnerschwee din Oldenburg, într-o zonă unde erau amplasate niște bărăci părăsite. De asemenea, a avut loc o căutare intensă și în alte părți ale orașului universitar din Saxonia Inferioară. Au fost percheziționate și satele, lacurile și pădurile din cartierul vecin, Ammerland.

Cum a intrat Joe în canal?!
Faptul că băiatul a fost găsit în cele din urmă nu înseamnă că polițiștii au finalizat ancheta. Mai sunt încă multe întrebări, cea mai importantă dintre ele fiind: Cum a intrat Joe în canal?! Chiar și un adult puternic nu poate ridica cu ușurință capacul greu, de metal! Se presupune că băiețelul ar fi urcat în labirintul de tuneluri de canalizare într-un alt punct al sistemului ramificat și s-a târât prin tuburi, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției.

„Unele dintre conductele de canalizare sunt atât de înguste, încât niciun adult nu poate trece prin ele!”- a spus purtătorul de cuvânt al municipalității. Acum, anchetatorii vor să folosească camere video pentru a căuta indicii în sistemul de canalizare, pentru a înțelege calea pe care ar fi putut-o urma Joe. Altă posibilă explicație este că s-ar fi comis o infracțiune, dar încă nici o plângere în acest sens nu a fost depusă la Poliție. Nu este exclus nici ca cineva să-l fi pus pe Joe în canal, în mod deliberat.

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This