vineri, aprilie 19, 2024

Atac terorist în Copenhaga!

Must Read

Mai multe persoane au fost împușcate mortal duminică seara, într-un mall!

Există și numeroși răniți

Autorul masacrului, un tânăr de 22 de ani, a fost arestat

Operațiune de amploare a poliției daneze, după ce mai multe persoane au fost împușcate duminică seara, 3 iulie, într-un centru comercial din Copenhaga. „Situația este foarte gravă!”- a scris primarul Sophie H. Andersen pe Twitter. 

Mai mulți morți și răniți

Ea și-a exprimat șocul față de situația „teribilă” de la mall-ul Field. Există, de asemenea, numeroși răniți. Un suspect, un danez de 22 de ani, se află deja în custodia poliției. Nu este exclus un motiv terorist. Conform relatărilor mai multor organe de presă, poliția a intervenit cu un contingent numeros. Field’s este un centru comercial mare, în cartierul relativ nou Ørestad, din sudul orașului Copenhaga. Sala mare multifuncțională Royal Arena este, de asemenea, în apropiere. Un concert sold-out (cu toate biletele vândute-n.n) al cântărețului britanic Harry Styles, era planificat acolo  pentru duminică seara.

„Suntem la fața locului, s-au tras focuri de armă și au fost lovite mai multe persoane!” – a informat Poliția. Cei care se aflau încă în clădire au trebuit să aștepte sosirea Poliției. Un martor ocular a declarat pentru postul de radio DR că a auzit trei sau patru bubuituri foarte puternice, în timp ce se afla într-un magazin, cu familia. Apoi, alte persoane au fugit în magazin și au raportat împușcături, după care el și familia lui au fugit printr-o ieșire de urgență, a spus bărbatul.

Haos total în mall

Martorii au mai spus , pentru ziarul „Jyllands-Posten”, că au auzit mai multe împușcături. „Nu știam ce se întâmplă. Deodată, a început să fie haos peste tot!” – a declarat Emilie Jeppesen, în vârstă de 20 de ani, pentru ziarul de mai sus. Prietena ei, Astrid Kofoed Jørgensen, a adăugat: „Toți cei din restaurant au fost trimiși la bucătărie, apoi ne-am așezat acolo și am auzit trei sau patru împușcături”. Un alt martor, Mahdi Al-Wazni, a declarat pentru TV 2 că trăgătorul purta o „pușcă de vânătoare”. Un elicopter a fost văzut zburând deasupra zonei, care a fost izolată. Poliția a solicitat martorilor oculari să furnizeze materiale video și foto.

Toate căile de acces către mall și linia de metrou care leagă mall-ul de centrul orașului au fost închise, iar echipaje de ambulanță și pompieri erau duminică seara la fața locului. Atunci când au fost auzite primele focuri de armă, mai mult de o sută de persoane s-au repezit să iasă din centrul comercial, potrivit unor martori citaţi de mass-media daneze. Poliţia le-a cerut persoanelor aflate în clădire să aştepte ca efectivele sale să ajungă în interior şi celorlalte persoane, să se îndepărteze de locul atacului. Ulterior, poliția a declarat că un suspect a fost arestat, dar nu a oferit detalii.

Atentatorul a fost arestat

Potrivit postului de televiziune BBC, șeful Poliției, Soeren Thomassen a declarat că un danez de 22 de ani a fost arestat în legătură cu atacul.

Thomassen a spus că motivul nu este clar, dar că nu poate exclude un „act de terorism”. Martorii oculari au vorbit despre panică în rândul cumpărătorilor, când focuri de armă au răsunat în interiorul mall-ului Field, situat în sudul orașului.

Vorbind la o conferință de presă organizată duminică seara, Thomassen a spus că este prea devreme pentru a spune exact câte persoane au fost rănite în atac.

El a spus reporterilor că nu există niciun indiciu că ar fi implicați alți trăgători.

Field’s este cel mai mare centru comercial din Danemarca, cu peste 140 de magazine și restaurante.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This