vineri, aprilie 19, 2024

Alt tren deraiat: petru morți și mai mulți răniți, în Germania, lângă Garmisch-Partenkirchen, aproape de granița cu Austria!

Must Read

Un tren de călători a deraiat, joi, în districtul german Garmisch-Partenkirchen. Mai multe vagoane s-au răsturnat. Rapoartele vorbesc despre cel puțin trei morți.

Garmisch-Partenkirchen. Cel puțin trei persoane au murit într-un accident de tren lângă Garmisch-Partenkirchen, la granița Germaniei cu Austria. Un total de circa 60 de persoane au fost tratate pentru răni, 16 dintre ele fiind în stare gravă, a declarat vineri după-amiază un purtător de cuvânt al biroului districtual Garmisch-Partenkirchen. Conform publicației oe24.at, trenul regional era în drum spre München, în jurul orei prânzului. Nu se poate exclude faptul că, fiind începutul vacanței, în tren se aflau mulți studenți. Trenul a deraiat, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției federale, dar cauzele nu se cunosc încă. Trei vagoane s-au răsturnat. „Oamenii sunt scoși prin ferestre!”- a declarat spus purtătorul de cuvânt al poliției. Accidentul a avut loc în jurul orei 12:15, în cartierul Burgrain din localitatea Loisachauen. Conform Poliției, răniții se regăsesc în toate grupe de vârstă. La fața locului s-au deplasat imediat pompieri, medici de urgență și polițiști, cu un numeros contingent. „A fost declanșată o alarmă completă pentru pompieri și serviciul de salvare”!- a declarat un purtător de cuvânt al Centrului de Control integrat din Oberland. Potrivit unui purtător de cuvânt al ADAC Air Rescue, șase elicoptere de salvare erau în acțiune, trei dintre ele de la ADAC. Sunt folosite și alte trei elicoptere de salvare din Tirol (Austria), după cum relatează publicația „Bild”.

Rudele răniților sunt deja acolo

Purtătorul de cuvânt de presă al poliției din sudul Bavariei Superioare, Stefan Sonntag, a declarat că au fost primite apeluri de la cetățeni că un tren a deraiat. Primii răniți ușor au fost rapid recuperați. Aceștia au fost conduși într-o clădire din apropierea locului accidentului. La fața locului erau deja și rude. Ziarul „Bild” a transmis primul despre tragicul accident. Trenul a blocat ruta dintre Garmisch-Partenkirchen și Oberau. Trenurile din München ajung devreme la Oberau. Din direcția Mittenwald, trenurile vin devreme spre Garmisch-Partenkirchen. Traficul de înlocuire este planificat,  fiind oferite pasagerilor rute ocolitoare – a precizat acesta pe Twitter. Nu se știe încă câte dintre victime sunt cetățeni austrieci.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This