duminică, februarie 25, 2024

Alegerile din Turcia: Erdogan nu se află pe locul 1 în sondaje

Must Read

Înaintea alegerilor prezidențiale din Turcia, actualul Recep Tayyip Erdogan a rămas semnificativ în urma contracandidatului său Kemal Kilicdaroglu într-un sondaj de opinie. Potrivit datelor publicate joi de Institutul Konda, 43,7% dintre respondenți au fost în favoarea lui Erdogan și 49,3% în favoarea lui Kilicdaroglu.

Dacă niciun candidat nu câștigă majoritatea absolută duminică, alegerile din turul doi sunt programate pentru 28 mai.

Sondajul sugerează că rivalul lui Erdogan ar putea obține puncte în plus. Potrivit institutului, majoritatea susținătorilor celorlalți doi solicitanți tind să susțină Kilicdarogli ca alternativă. În sondaj, 4,8 la sută au favorizat Sinan Ogan și 2,2 la sută Muharrem Ince. 3.480 de persoane au fost chestionate în zilele de 6 și 7 mai.

64 de milioane de alegători eligibili
După 20 de ani sub președintele Erdogan, Turcia se află la o răscruce de drumuri. În sondaje, el și Kilicdaroglu aleargă de gât și de gât. Cei aproximativ 64 de milioane de alegători eligibili decid, de asemenea, cu privire la viitorul sistem politic în alegerea președintelui și a parlamentului. În timp ce Erdogan cultivă un stil autoritar de conducere, Kilicdaroglu a anunțat un nou început democratic.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This