marți, noiembrie 28, 2023

Acuzații dure din Coreea de Nord: Sora liderului Kim Jong-un acuză Ucraina că vrea să se înarmeze cu arme nucleare

Must Read

Kim Yo-jong, sora liderului Coreei de Nord, Kim Jong-un, a acuzat Ucraina că solicită arme nucleare, bazându-şi acuzaţiile pe invocarea unei petiţii online lansată în Ucraina, care deja a înregistrat aproape 1.000 de semnături, informează agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA, citată de Reuters, potrivit Rador.

Kim Yo-jong a declarat că o astfel de petiţie ar putea fi un complot politic al preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenskyi, dar nu a aduc niciun fel de dovadă care să îi susţină acuzaţiile.

După anunţul făcut săptămâna trecută de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin , potrivit căruia Moscova intenţionează să plaseze arme nucleare tactice în Belarus, o petiţie publică a fost postată joi pe website-ul preşedinţiei ucrainene, în care se face apel la plasarea pe teritoriul ucrainean a unor arme nucleare sau la înarmarea nucleară a Ucrainei.

Coreea de Nord doreşte legături mai strânse cu Kremlinul

Sâmbătă după-masă, petiţia a strâns 611 semnături, foarte puţine faţă de cele 25.000 necesare pentru un răspuns din partea preşedintelui Zelenski. Oficialii de la Kiev nu au comentat până acum prezenţa petiţiei pe website-ul preşedinţiei ucrainene.

Coreea de Nord doreşte legături mai strânse cu Kremlinul, pe fondul izolării comune din partea Occidentului și a susținut poziția Moscovei după ce Rusia a invadat Ucraina anul trecut, inclusiv anexarea proclamată ulterior a unor părți din Ucraina, pe care majoritatea membrilor ONU au condamnat-o ca fiind ilegală.

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This