sâmbătă, aprilie 20, 2024

5 oameni împușcați mortal, la o paradă în Chicago, de Ziua Națională a SUA!

Must Read

Alți 16 răniți au fost transportați la spitale

Trăgătorul nu a fost încă arestat

Un bărbat înarmat a deschis focul la o paradă de Ziua Națională a SUA (4 iulie-n.n) într-o suburbie din Chicago, ucigând cel puțin cinci persoane. Administrația suburbiei Highland Park a anunțat luni că 16 persoane au fost duse la spitale. Trăgătorul nu a fost încă prins.

Dimineață de coșmar în Highland Park


 În Highland Park dimineața – era ora 10:10, ora locală, sute de locuitori au participat la parada organizată, de Ziua Independenței, pe strada principală. Biroul șerifului din Lake County a scris un avertisment pe Twitter, cu scopul ca mulțimea să evite zona Highland Park. Potrivit publicației Chicago Sun-Times, mai multe focuri de armă au fost trase la circa 10 minute după începerea paradei. Posturile locale de televiziune au difuzat imagini cu oameni alergând și țipând sau căutând adăpost. Se pare că au fost mai multe morți în urma împușcăturilor.

 „Oamenii țipau brusc: „Este un asasin, el trage!”, a declarat Debbie Glickman pentru Chicago Sun Times. Panica a izbucnit în mulțime, dar unii muzicieni din fanfară continuau să cânte. Oamenii, unii sângerând, alergau pentru viața lor. Martorii au spus că au văzut cel puțin cinci victime întinse pe pământ, în propriul lor sânge.  Se pare că s-au înregistrat cel puțin 5 decese în acest incident de Ziua Independenței din Highland Park, Illinois.

5 morți, 16 răniți, asasinul nu a fost încă prins!

16 oameni au fost transportați la spital pentru răni, conform CNN, care a citat surse media locale. Poliția caută suspectul și spune că dovezile privind o armă de foc au fost preluate de la locul faptei. “Ajutăm poliţia din Highland Park, după ce, pe traseul defilării, s-au tras focuri de armă!”- au postat pe Twitter serviciile şerifului din comitatul Lake. “Sărbătoarea de 4 iulie este anulată, vă rugăm evitaţi centrul Highland Park!”,- a anunțat municipalitatea locală pe pagina sa de Facebook. Potrivit media locale, mai multe persoane au fost rănite, dar nicio sursă oficială nu a furnizat până acum un bilanţ. Canalul WGN TV, care citează surse neidentificate din cadrul forţelor de ordine, a relatat că cel puţin 5 persoane ar fi fost ucise şi mai multe rănite. Brad Schneider, care reprezintă statul Illinois în camera inferioară a Congresului SUA, se afla în localitatea de pe malul Lacului Michigan când s-au produs focurile de armă. “Echipa mea şi cu mine venisem pentru începutul defilării, când au început focurile de armă”, a postat el pe Twitter. Parada a fost întreruptă la circa 10 minute după ce începuse, provocând fuga a sute de oameni, scrie ziarul Chicago Sun-Times. “Toată lumea fugea, se ascundea şi ţipa!”- a declarat o producătoare a canalului CBS 2.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This