Șase morți și zeci de răniți în atacuri cu arme de foc, în Philadelphia și Cattanooga!

Alt carnagiu „made in SUA”, în weekend!

Potrivit Agenției Reuters, cel puțin șase persoane au fost ucise și peste 25 au fost rănite în două atacuri cu arme de foc sâmbătă, în Statele Unite. În Philadelphia, Pennsylvania, mai multe persoane au deschis focul duminică seara pe o stradă aglomerată, mărginită de baruri și restaurante, a declarat poliția. Doi bărbați și o femeie au fost uciși, iar cel puțin alte 11 persoane au fost rănite. Potrivit poliției, alte trei persoane au murit într-un atac lângă un bar din Chattanooga, Tennessee.

Se presupune că la atacuri au luat parte mai mulți trăgători

Trei persoane au murit și 14 au fost rănite prin împușcare în atacul din Chattanooga, Tennessee, duminică dimineață (ora locală). După cum a anunțat Cox Media Group, nu au existat arestări până acum. Conform poliției, au existat mai mulți trăgători. Șefa poliției din Chattanooga, Celeste Murphy, a declarat că 14 persoane au fost lovite de gloanțe și trei persoane au intrat în vehicule pentru a încerca să scape. Murphy a spus că două persoane au murit din cauza rănilor suferite prin împușcare o alta, din cauza leziunilor avute în urma unei coliziuni cu un vehicul. Atacatorii necunoscuți au deschis focul lângă Mary’s Bar and Grill, pe McCallie Avenue, în centrul orașului Chattanooga. Poliția a primit un apel de urgență în jurul orei 2:30.

Dezbatere asupra legilor armelor

Sâmbătă seara (ora locală) trei persoane au fost ucise într-un schimb de focuri, pe stradă, în metropola americană Philadelphia, Pennsylvania. Alte unsprezece persoane au fost rănite, a declarat poliția. Au fost mai mulți trăgători. Se pare că împușcăturile au avut loc pe o stradă cunoscută pentru viața de noapte animată. Omuciderile repetate cu arme de foc au alimentat dezbaterea asupra legilor privind armele din Statele Unite. Organizația neguvernamentală Gun Violence Archive a înregistrat cel puțin 240 de așa-numite „atacuri în masă cu arme de foc” în Statele Unite până acum, în acest an. În fiecare dintre acestea, patru sau mai multe persoane au fost rănite sau ucise.