vineri, februarie 23, 2024

18 imigranți au murit într-o busculadă, în enclava spaniolă Melilla!

Must Read

Asaltul invadatorilor asupra Europei este de neoprit!

Cei decedați făceau parte dintr-un grup de 2000 de persoane care încercau să forțeze granița spaniolă

Potrivit relatărilor din presa spaniolă, cel puțin 18 imigranți au murit în timpul unei busculade, în care circa 2.000 de persoane au încercat să escaladeze gardul de graniță dintre Maroc și enclava spaniolă din Africa de Nord, Melilla. Această informație a fost difuzată  de ziarele spaniole „El País” și „La Vanguardia” vineri seara târziu, citând informații de la autoritățile din apropierea orașului marocan Nador. Anterior, fuseseră raportate cinci decese.

În plus, alți 63 de migranți și circa 140 de polițiști marocani au fost răniți. Ministerul de Interne marocan i-a acuzat pe migranți că folosesc violența. Aceștia provin din Africa subsahariană.

133 de migranți au reușit să treacă peste cele două garduri paralele, înalte de șase metri, și să intre pe teritoriul spaniol. Imaginile video de pe internet au arătat cum bărbații, în mare parte tineri, alergau pe străzile din Melilla, strălucind de bucurie, cântând și dansând. Ei au fost duși la un centru de urgență.

Marocul a devenit independent de Franța și Spania în 1956. Cu toate acestea, Spania continuă să dețină acolo două enclave: Melilla și Ceuta, la 250 de kilometri spre vest, pe strâmtoarea Gibraltar. Ambele sunt revendicate de Rabat.

În vecinătatea celor două zone, adesea, zeci de mii de africani, în principal din țările sub-sahariene, așteaptă o șansă de a intra în UE. De obicei, câteva sute de oameni încearcă să-i surprindă pe polițiștii de frontieră și să treacă peste graniță.

Gardurile de graniță din jurul enclavei Melilla au sârmă ghimpată. Acestea sunt, de asemenea, echipate cu camere video și platforme de pază. Imaginile din presa spaniolă de vineri au arătat imagini cu migranți întinși epuizați pe poteci, unii cu mâinile sângerând și îmbrăcămintea ruptă. Enclavele spaniole Ceuta și Melilla din Maroc sunt destinații obișnuite pentru disperații care speră la o viață mai bună în Europa, deși nu cunosc limbi europene și marea majoritate nu au nici o pregătire profesională.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This