vineri, aprilie 19, 2024

Viața comunităților din sate este periclitată de inflație și creșterile incontrolabile de prețuri!

Must Read

SPÖ și asociațiile primarilor avertizează Guvernul că dacă nu ia măsuri urgente, se va instaura haosul

Creșterea prețurilor la energie pune viața la sate în Austria, în pericol. Aceasta este opinia purtătorului de cuvânt al SPÖ, Andreas Kollross. El vede afectate serviciile municipale de interes general și viața în comunitățile mici. Organizațiile și instituțiile comunitare ar avea, de asemenea, probleme. Guvernul trebuie să acționeze. Creșterea prețurilor, de exemplu, la energie, duce la creșterea costului iluminatului stradal și al altor infrastructuri comunitare, declarat primarul din Trumau. Numai în orașul său natal, costul iluminatului stradal s-ar fi dublat în acest an față de 2020.

Unele costuri nu mai pot fi calculate

Municipalitățile au încercat să nu transmită prețurile majorate: „Dar dacă Guvernul federal nu face ceva în curând, se poate întâmpla ca cetățenii să ajungă să simtă din nou această creștere a prețurilor în propriile portofele, prin creșteri de taxe locale!” – avertizează el. Mulți primari se confruntă cu dificultăți enorme. Costurile pentru proiectele de construcție nu mai pot fi calculate. Alții au raportat că estimările au fost dublate. Prețul pe kilometru pentru circulația autobuzelor a crescut cu 40% în unele cazuri: „Sunt zeci, până la sute de mii de euro, în plus, care nu sunt incluse în bugetul municipal!”- se plânge reprezentantul primarilor.

O estimare a situației va fi prezentată săptămâna viitoare

Viața la sate este în pericol grav – arată Kollross. Guvernul federal trebuie să se trezească în sfârșit din somn și să pună la punct un pachet anti-inflație  și pentru municipalități, servicii de îngrijire medicală și comunitare. Subiectul finanțelor municipale va fi dezbătut mai mult săptămâna viitoare. Asociația Orașelor și KDZ (Zentrum für Verwaltungsforschung- Centrul pentru Cercetare administrativă – n.n)  prezintă miercurea viitoare o prognoză a finanțelor municipale până în 2025.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This