sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ucisă de droguri la doar 13 ani!

Must Read

Dosarul „Melina” a ajuns în instanță

Pe 12 august 2020, Melina (nu este numele ei real-n.n.) a murit din cauza unei supradoze de droguri. Tatăl tinerei a dat în judecată Tirol Kliniken. Prima audiere a avut loc vineri, la Innsbruck.

Moartea cauzată de droguri a Melinei a zguduit Tirolul. Tinerei de 13 ani din Innsbruck i-a fost greu chiar de la început. Bătută de mama sa de mic copil, la vârsta de șapte ani, era deja la Secția de Psihiatrie Infantilă din Hall. „Nu a avut un început bun în viață!”- a mărturisit mătușa ei în instanță, subliniind că „toți am iubit-o”. În primăvara lui 2020, Melina a recurs pentru prima dată la droguri. Inițial, a fumat doar canabis, dar apoi s-a injectat rapid cu droguri puternice. „A găsit o modalitate de a-și ucide durerea interioară!”- spune mătușa.

Potrivit tatălui fetei, drama acesteia a început sau s-a reaprins când Melina a avut mai multe contacte cu mama ei, în 2020. După moartea tinerei de 13 ani, în jurnalui ei au fost găsite pasaje despre iubiții ei, care consumau droguri. La scurt timp, mătușa a văzut înțepături de ace pe brațele nepoatei sale: „Asta a fost – bum!”- declară ea, șocată.

Cinci spitalizări pentru droguri, în cinci luni!
În aprilie, mai, iulie și de două ori în august, Melina a fost internată în clinică sau în secția de psihiatrie. Familia a rugat să fie internată la spital, tatăl s-a oferit chiar să predea custodia, pentru ca fiica lui să poată primi în sfârșit ajutor real de la cineva. După o noapte, însă, în care Melina era, ca de obicei, din nou „liberă”, s-a întâmplat tragedia. Nimeni nu avea voie să o țină împotriva voinței ei. Și ea a refuzat orice ofertă de terapie sau tratament.

Pe 12 august, la o săptămână după ultima “eliberare”, Melina a fost găsită fără viață într-un apartament din Telfs (districtul Innsbruck-Land). Cauza decesului tinerei de 13 ani din Innsbruck a putut fi stabilită imediat. Tatăl unuia dintre prietenii Melinei era deja cercetat penal și locuia în apartamentul în care a fost găsită fata. Cu toate acestea, cercetările au fost întrerupte.

Tatăl a dat în judecată Clinica din Tirol
Tatăl Melinei a dat în judecată Tirol Kliniken. Pe lângă 20.000 de euro cu titlu de despăgubiri, el cere mai presus de toate să se recunoască faptul că Melina ar fi fost internată cu forța, ceea ce reprezintă o încălcare a legii austriece. Pentru că, potrivit legii, o minoră dependentă de droguri poate fi tratată ca pacient internat decât dacă este de acord cu aceasta sau dacă este periculoasă pentru alții sau pentru ea însăși.

“Este un caz foarte tragic! Accentul trebuie să fie pe încercarea de a preveni așa ceva în viitor! După mărturii, mi se confirmă faptul ca nu a fost vorba de o neglijență gravă! – susține Markus Abwerzger, reprezentant al clinicii în procesul cu familia Melinei, fata decedată, în vârstă de 13 ani. Potrivit familiei, ea a fost, fără îndoială, corpul fetei avea urme de lacerații și de la mai multe supradoze, ultima fiindu-i fatală. După moartea fetei, mătușa acesteia a găsit în camera copiilor desene care sugerează clar că tânăra se punea în pericol.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This