duminică, februarie 25, 2024

Sudul Austriei, măturat de furtuni puternice!

Must Read

Căderi abundente de grindină, ploi abundente și torente de noroi au cauzat pagube masive în Carintia, marți seara

 Autoritățile au emis o alarmă de apărare civilă

Pentru a doua oară într-o perioadă scurtă de timp, furtuni puternice au măturat sudul Austrie. Fenomenele meteorologice au provocat pagube grave în mai multe regiuni din Carintia. Zonele din Villach și împrejurimile au fost deosebit de grav afectate. S-au înregistrat mai multe torente de noroi și pietre.

Pentru comunitatea din Treffen am Ossiach și Arriach (districtul Villach-Land), a fost declanșată și o alarmă de protecție civilă, din cauza furtunilor puternice, cu grindină. Potrivit postului de televiziune ORF, sirenele au început să sune încă în cursul nopții, în jurul orei 3.30 a.m., în Treffen, deoarece cursurile de apă Pöllinger Bach și Treffner Bach au ieșit din matcă în mai multe locuri. Apa ducea cu ea noroi, moloz și trunchiuri de copaci, relatează ORF. “Avem inundații masive, așa cum nu am mai avut de zeci de ani!…Există, de asemenea, mai multe persoane care sunt și ele prinse pe drumuri și trebuie salvate. Dar nu avem cum să ajungem cu mașinile acolo, deoarece drumurile sunt pline de noroi și pline de pietre!” – a precizat primarul Klaus Glanznig pentru ORF. Oamenii au fost instruiți să stea acasă. Salvarea, pompierii și Poliția derulează operațiuni pe scară largă. Între timp, a fost solicitată și Armata. În plus, se încearcă să se obțină o imagine de ansamblu din aer asupra situației, la lumina zilei, potrivit ORF. Baraje actuale există pe drumul B98. Pe Millstätter Straße, între Treffen și Klamm, strada este inundată.  Șoferii vor fi redirecționați prin Krastal. Linia de cale ferată Ossiacherbahn este întreruptă între Feldkirchen și Villach, unde șinele de cale ferată sunt inundate. În schimb, au fost introduse autobuze.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This