vineri, aprilie 19, 2024

“Rușine! Pâinea și untul nu mai sunt accesibile pentru mulți” in Austria

Must Read

Guvernul trebuie fie criticat dur pentru lipsa măsurilor împotriva inflației. Acum, NEOS iau o întorsătură zdrobitoare.

Consiliul de Miniștri de miercuri nu a adus din nou nicio ușurare pentru oamenii afectați de criză din țară. Summitul neconcludent privind alimentația dintre reprezentanții comerțului și industriei și ministrul afacerilor sociale Johannes Rauch, Vice-cancelarul Werner Kogler și ministrul agriculturii Norbert Totschnig continuă să zdruncine capetele opoziției. Imediat după ce membrii guvernului au devenit publici, atât SPÖ, cât și FPÖ au anunțat o moțiune de cenzură împotriva întregului guvern federal.

Lipsa măsurilor împotriva inflației în Austria provoacă, de asemenea, resentimente mari în rândul NEOS. “Din cauza prețurilor mari, mulți oameni nici măcar nu-și mai permit pâine și unt. E păcat că așa ceva se întâmplă într-o țară bogată precum Austria! În lupta împotriva acestei inflații masive, guvernul federal eșuează peste tot”, a atacat pe Twitter liderul partidului, Beate Meinl-Reisinger.

Potrivit politicianului NEOS, guvernul ar alimenta și mai mult inflația din țară prin “vărsarea fără rost a banilor contribuabililor cu o cutie de udare”. Potrivit lui Meinl-Reisinger, guvernul ar avea în propriile mâini să frâneze inflația. Pentru că: “Peste 10 la sută din prețurile din coșul de cumpărături sunt stabilite chiar de stat – direct sau indirect. Acestea sunt, de exemplu, taxe, chirii în apartamente municipale și de stat, bilete ÖBB și așa mai departe.”

“Statul poate pune frână și prețurilor la energie. Pentru că în statele federale, în principal furnizorii de energie de stat sunt cei care continuă să le ceară clienților să plătească – chiar dacă prețurile la energie sunt în scădere”, clarifică președinta NEOS.

Potrivit lui Meinl-Reisinger, guvernul federal trebuie să pună în cele din urmă presiune asupra guvernatorilor de stat: “Pentru ca scăderea prețurilor la energie să ajungă și la oameni și să nu se infiltreze în bugetul de stat”.Din acest motiv, NEOS a inițiat o petiție împotriva “nebuniei prețului energiei electrice” din Austria Inferioară.

Nu în ultimul rând, oamenii trebuie să fie în sfârșit ușurați pe termen lung, potrivit șefului NEOS. “Asta înseamnă: În jos cu impozitele și taxele pe salarii și venituri. Deci, că mai mult net rămâne de la brut.”

“Timpul pentru scuze s-a terminat. Dacă guvernul vrea cu adevărat să frâneze inflația, trebuie să înceapă de la sine”, conchide Meinl-Reisinger.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This