duminică, februarie 25, 2024

PROGNOZA METEO PENTRU SĂPTĂMÂNA 4-10 IULIE

Must Read

O săptămână furtunoasă, fără călduri excesive!

La începutul săptămânii, vremea în sud și est anunță mijlocul verii, dar, cu trecerea unui front rece, riscul de furtună crește. Austria se află în prezent sub influența unei zone de înaltă presiune, numită HARTMUT. Cu toate acestea, nucleul maximelor atmosferice se mută încet spre Europa de Est, ceea ce înseamnă că riscul de furtuni duminică seara în zonele muntoase din sud și luni noaptea va crește lent din nou și în vest.

Luni, averse și furtuni!

Potrivit prognozei meteo, luni, 4 iulie, averse de ploaie și furtuni vor apărea deja în vest și nord, la orele dimineții, în timp ce vremea din afara Alpilor se calmează pe timpul zilei. Soarele va străluci frecvent în sud și est, dar, după-amiaza, averse puternice și furtuni se vor răspândi de pe creasta principală a Alpilor, către munții sudici și estici. Seara, furtunile se vor extinde și spre sud-est, iar noaptea vor fi furtuni și în zonele de est. Temperaturile se vor situa între 22 și 32 de grade, de la vest la sud-est.

Vremea va fi instabilă!

Marți, în special, în munții centrali și estici, precum și în sud-est, dimineața devreme va debuta cu niște averse fulgerătoare. În Tirolul de Est și Carintia Superioară, precum și în nord-est, după un început de zi însorit, sunt așteptate averse locale și furtuni. În a doua jumătate a zilei, vremea va fi tot mai însorită pe Lacul Bodensee și în Innviertel. Cu un vânt moderat de vest spre nord-vest, care este puternic și în est, valorile maxime de temperatură cuprinse între 21 și 27 de grade.

În nord-vest, fără căldură excesivă!

O oarecare stabilizare a vremii se va putea vedea, temporar, miercuri, temperaturile crescând din nou oarecum și ajungând până la 28 de grade. În a doua jumătate a săptămânii, mase de aer relativ răcoroase vor intra în țară peste Atlanticul de Est și vor întâlni un front de aer scăzut, ce s-a așternut peste nord-estul Europei, așa că temperaturile din partea de nord a Alpilor vor fi puțin în scădere. În unele locuri, vor fi doar in jur de 20 de grade in weekend. Sudul țării va avea parte de vreme bună. De săptămâna următoare, modelele climatice indică o încălzire lentă, dar susținută, la începutul așa-ziselor “zile ale câinilor”, iar probabilitatea unor temperaturi peste medie crește din nou. Deci, săptămâna viitoare ar putea fi cea mai răcoroasă din mijlocul verii!

Informațiile au fost preluate de pe site-ul www.uwz.at

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This