vineri, aprilie 19, 2024

Hotărârea Înaltei Curți privind asigurarea funcționarilor publici este ignorată din 2019!

Must Read

Numirea reprezentanților bugetarilor în comitetele de conducere ale firmelor de asigurări sociale nu a fost încă făcută!

Ministerul Afacerilor Sociale negociază încă cu ÖVP

Încercările de a îndrepta problemele și ilegalitățile lăsate în urmă de guvernul albastru-turcoaz (FPÖ-ÖVP-n.n.) și de fostul ministru al Afacerilor Sociale, Beate Hartinger-Klein, cu promovarea reformei securității sociale ține, de asemenea, Guvernul în exercițiu, al ÖVP și al Verzilor, pe degetele de la picioare. 

Statutul funcționarilor publici este în aer!

Mai exact, este vorba despre o prevedere pe care Curtea Constituțională a abrogat-o în decembrie 2019. Aceasta se referă la reprezentarea funcționarilor publici în comitetele de conducere din companiile de asigurări pentru funcționarii publici (BVAEB), care a fost comasată cu cea a lucrătorilor feroviari, din 2020. Acesta aspect nu a fost reglementatăprin lege de cel puțin doi ani și jumătate și ar putea avea consecințe de amploare pentru actualii reprezentanți ai angajaților bugetari, după cum subliniază experții. Pentru decizii, ar putea deveni „critic, din punct de vedere juridic”, dacă actele juridice întocmite de aceștia sunt valabile, deși conform Curții Constituționale, acestea nu ar trebui să mai fie legale, conform răspunsului primit de jurnaliștii de la „Wiener Zeitung”. Judecătorii supremi au desființat ocupația funcționari publici de la Ministerul Afacerilor Sociale, pentru că aceștia nu sunt reprezentanți ai sistemului de asigurări sociale, care, în principiu, se autoguvernează, conform Constituției. În Ministerul Afacerilor Sociale, care este  responsabil, condus acum de Johannes Rauch (Verzii), s-a confirmat, la fel ca în asigurarea serviciului public, că prevederea corespunzătoare se numără printre acele puncte pe care Curtea Constituțională le-a anulat la examinarea reformei asigurărilor sociale din 2019. În plus, ambele entități au prezentat perspectiva unei noi reglementări, în viitorul apropiat. Însă, acest lucru necesită o reparație legală din partea Parlamentului. Acest lucru a fost subliniat în mod expres, luni, 4 iulie, de BVAEB (BVAEB este una dintre cele 5 instituții de asigurări sociale din Austria-n.n): “O nouă versiune a Parlamentului este încă în așteptare! Aceasta înseamnă că nu este posibilă ocuparea locurilor de către reprezentanții funcționarilor publici în comitetele BVAEB!” – arată reprezentanții acestora.

Ministerul Afacerilor Sociale dă vina pe ÖVP!

Ei au subliniat: „În prezent, există încă cvorum în organele BVAEB!” Experții se întreabă dacă rezoluțiile vor rămâne valabile. După doi ani și jumătate de așteptare fără rezultat, reprezentarea funcției publice era plină de speranță: „Cu toate acestea, așteptăm în curând o nouă reglementare, astfel încât aceasta să fie garantată și pentru viitor!” Cât de nerăbdător caută Ministerul Afacerilor Sociale o soluție, se vede din declarația reprezentanților ministerului. „BMSGPK (Ministerul pentru problemele sociale, Sănătate, Îngrijire și Protecția Consumatorilor- Bundesministerium für Soziales, Gesundheit, Pflege und Konsumentenschutz-n.n) se străduiește să reducă decalajul din lege, creat de abrogarea declarată de Curtea Constituțională. Prin urmare, suntem în strânsă legătură cu partenerul de coaliție, pentru a găsi rapid o soluție constituțională, care să protejeze bunăstarea asiguraților din BVAEB, o evoluție ulterioară favorabilă și să asigurăm capacitatea asigurătorului de a funcționa pe termen lung!” Ministerul social indică astfel că depinde, în principal, de partenerul de coaliție – ÖVP (partidul Popular-n.n) după ce hotărârea Curții Supreme a fost ignorată de la sfârșitul anului 2019.

Motivul pentru aceasta este, probabil, faptul că o nouă numire în conducerea firmei care se ocupă de asigurările din serviciul public are consecințe și în asigurările sociale. Acest lucru afectează, de asemenea, cvorumul și, prin urmare, echilibrul de putere în organizația-umbrelă a asigurărilor sociale. Reprezentanții angajatorilor, la care FPÖ mai are un cuvânt de spus în următorii trei ani de la sfârșitul coaliției turcoaz-albastre, și-ar putea pierde influența.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This