vineri, februarie 23, 2024

Furtuna a rupt ținutul Pinzgau de lumea exterioară!

Must Read

Mai multe case au fost izolate, drumurile au fost acoperite de noroi, pietre și lemne

Peste 500 de pompieri și angajați ai servicilor de urgență lucrează la remedierea pagubelor

Ținutul Pinzgau și inundațiile – asta este o poveste dureroasă! După furtunile puternice de joi seară, 28 iulie vineri, a început evaluarea pagubelor și lucrările de curățare din această zonă din districtul Salzburg. În special în Oberpinzgau, au fost făcutemulte apeluri de urgență după furtuna puternică. Patru case din Hollersbach sunt încă izolate de lumea exterioară. În plus, mai multe străzi sunt încă pline de noroi.

„Din perspectiva actuală, nimeni nu a fost rănit, dar acum trebuie să privim îndeaproape zonele afectate, lalumina zilei. Experții în controlul torenților și avalanșelor sunt deja pe drum”! – a declarat pentru publicația krone.at managerul operațiunilor și ofițerul de protecție civilă Manfred Höger, de la autoritatea districtuală Zell am See.

Acesta a precizat că autoritățile sunt în contact cu oamenii din casele izolate și că aceștia nu au probleme deosebite.

Patru case sunt încă separate de lumea exterioară

Comunitățile Krimml, Wald, Hollersbach, Bramberg și Mittersill au fost afectate în principal de furtunile puternice din timpul nopții. Mai multe drumuri au fost acoperite cu noroi, dar au fost fost curățate în timpul nopții, prin măsuri imediate. În zona Grubingbach, furtuna a provocat multe pagube, în special în Hollersbach, unde patru case sunt încă izolate de lumea exterioară, iar un total de 15 case au fost afectate. Locuitorii au fost rugați să rămână la etajele superioare. „Suntem în contact cu oamenii și se descurcă bine”!- a spus ofițerul de protecție civilă Manfred Höger. În total, au fost circa 50 de zone avariate, pentru care au fost dislocați zeci de pompieri și angajați ai serviciilor de urgență.

Dronă de poliție, în ajutorul sinistraților
„După măsurile de urgență pe care le-am putut lua împreună cu serviciile de urgență și ajutoarele venite în timpul nopții, ne vom face acum o idee despre amploarea completă a pagubelor, la lumina zilei. Barierele contra torenți sunt inspectate și dragate, dacă este necesar, pentru a putea restabili funcția de protecție, pentru precipitații ulterioare. Districtul de lângă Grubingbach din Hollersbach este, de asemenea, survolat cu o dronă de poliție, pentru a avea o imagine de ansamblu din aer!” – arată Höger.

Pompierii au declanșat vineri, 29 iulie, alarma raională, patru echipaje de urgență fiind deja în acțiune. Circa 500 de pompieri sunt acum ocupați să curețe resturile provocate de furtună. În timpul nopții, cantitățile mari de precipitații au făcut ca mai multe pâraie mici să se reverse pentru maluri într-o perioadă scurtă de timp, provocând blocarea unor clădiri rezidențiale și porțiuni de drum cu noroi, pietre și lemn. Municipiile Mittersill, Hollersbach și Neukirchen am Großvenediger au fost cel mai puternic afectate de furtună.

În municipiile Zell am See, Bramberg, Wald și Krimml, au mai avut loc operațiuni pentru pompierii voluntari, deoarece mai multe pâraie s-au revărsat din cauza furtunii și unele subsoluri ale proprietăților rezidențiale adiacente au fost inundate. Au fost, de asemenea, și fluxuri mai mici de moloz și pagube provocate de furtună.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This