DOI EXCURSIONIȘTI AU FOST MUȘCAȚI DE ȘERPI VENINOȘI ÎN WEEKEND!

Vremea caldă provoacă agresivitatea animalelor

Salvare pe timp de furtună!

Operațiunile de salvare au fost îngreuiate de furtuna „Maya”!

Potrivit publicației krone.at, în Mühlviertel din Austria Superioară, mai exact, lângă Niederkappel, salvarea unui excursionist german mușcat a fost o cursă contra cronometru! O altă victimă a mușcăturilor de șarpe, o femeie de 48 de ani din districtul Baden, din Austria Inferioară, care a avut loc duminică, în Mariazell (Stiria) a necesitat transportarea acesteia de urgență, la spital cu elicopterul de salvare.

Germanul în vârstă de 43 de ani se plimba cu bicicleta pe pista de biciclete a Dunării, de la Hofkirchen, de la Mühlkreis spre Linz, în jurul orei 18.30, în Duminica Rusaliilor. Pista de biciclete se termină în zona Au și se transformă în traseu natural la Donauschlinge, ca o potecă pe un teren impracticabil. Excursionistul a urcat pe această potecă cu bicicleta și bagajele sale.

Pe la jumătatea drumului de aproximativ 3,5 kilometri, un șarpe l-a mușcat de picior, motiv pentru care a sunat rapid la serviciile de urgență. În acel moment, furtuna „Maya” s-a dezlănțuit în zona de acolo, întrerupând convorbirea de mai multe ori. Pentru a putea ajunge la fața locului, pompierii au fost nevoiți mai întâi să curețe căile de acces de copacii căzuți. Acest lucru nu a fost lipsit de pericol, deoarece nu era clar dacă alți copaci vor cădea.

Viperă sau șarpe Esculapian?!
Când au ajuns aproape de bărbatul de 43 de ani, acesta a fost instruit să rămână pe potecă și să continue drumul, pe direcția Grafenau. Înainte ca serviciile de urgență să ajungă acolo, bărbatul de 43 de ani ajunsese singur la Grafenau, dar lăsase bicicleta și bagajele pe terenul accidentat. Ambulanța l-a transportat imediat pe bărbat la spital.

Nu este clar ce fel de șarpe l-a mușcat. În zonă trăiesc și vipere, singurii șerpi veninoși din în Austria Superioară. Veninul lor nu este mortal pentru oameni, dar victimele ar trebui consultate de un medic! Șerpii esculapieni sunt, de asemenea, obișnuiți în Mühlviertel, nu sunt otrăvitori, dar mușcătura este destul de dureroasă.

Femeia în vârstă de 48 de ani din Austria Inferioară a fost mușcată de mână de un șarpe, în timpul unei drumeții, în apropierea satului Gußwerk din Stiria. Ea a crezut inițial că șarpele nu este veninos, dar i-a sunat, totuși, pe cunoscuți, care au luat-o și au transportat-o într-un loc ușor accesibil. Femeia a avut, brusc, probleme circulatorii și s-a prăbușit, semn că șarpele care a mișcat-o fusese unul periculos. Ea a fost transportată la Spitalul de Stat din Amstetten cu elicopterul de salvare „Christophorus 15”. În urma analizării simptomelor, pe care le prezenta, se presupune că turista a fost muşcat de o “viperă a iadului” , o varietate neagră a viperei otrăvitoare, potrivit informațiilor primite de la Crucea Roşie.

Vremea caldă provoacă agresivitatea șerpilor!

Deși mușcătura de viperă pare un eveniment aproape imposibil, iar deseori șarpele poate înfricoșa pe oricine, chiar dacă nu zilnice aceste întâmplări pot avea loc în momente neașteptate.

Căldura, soarele, marea, muntele, drumețiile răcoroase toate acestea reprezintă dorințele turiștilor de a părăsi puțin agitația urbană și stresul zilnic. Însă, odată cu sezonul cald, pe drumurile țării încep să apară pericole la care prea puțini se așteaptă, viperele.

Conform specialiștilor din domeniu reptilele au tendința de a deveni mai agresive în perioadele calde. Chiar dacă vipera este singura specie de șerpi veninoși din Austria, acestea nu au un comportament agresiv în general, ba dimpotrivă. Însă, odată cu startul sezonului cald, șerpii sunt cei care îi terorizează pe turiștii care pornesc în drumeții.

Oamenii care au ocazia să se întâlnească cu reptilele din această clasă sau chiar să le cadă victime trebuie să știe care este modul corect de acționare. În mod clar, foarte rar mușcătura de viperă este letală, deoarece, într-o treime din cazuri, mușcătura are loc pe „uscat” mai exact, fără ca reptila să elibereze veninul.

Adesea, mușcătura este explicată drept un act de apărare, iar locul afectat poate fi ușor recunoscut, prin cele două orificii de pe piele, o durere imediată și puternică, înroșirea și, după caz, tumefierea țesuturilor, apariția furnicăturilor și așa mai departe. La scurt timp în mod normal pot apărea și manifestări precum durerile musculare, greața, amețeala, scăderea tensiunii arteriale, tahicardia, etc.

Se recomandă mișcări cât mai lente și multă relaxare în cazul mușcăturii de viperă. Apoi fără agitație și, cu păstrarea calmului, în funcție de zona în care ne aflăm trebuie să apelăm numărul de urgență 112 sau salvatorii montani! Propria intervenție nu este recomandată!

admin