sâmbătă, aprilie 20, 2024

De ce este Viena un paradis pentru animalele sălbatice și unde le puteți găsi!

Must Read

În ciuda faptului că este capitala Austriei și, de departe, cel mai mare oraș al său, Viena și-a păstrat o mare parte din zonele verzi. Fauna sălbatică îl apreciază.

Viena este capitala Austriei și unul dintre cele mai populate cinci orașe din Uniunea Europeană. Totuși, unul dintre motivele pentru care deseori se află în fruntea listelor de calitate a vieții este cât de verde este.

Viena este, cu siguranță, unul dintre cele mai bune orașe pentru a trăi nu numai pentru oameni, ci și pentru animalele sălbatice.

Deși Viena găzduiește cea mai veche grădină zoologică din lume, Grădina Zoologică Schönbrunn, este posibil să găsești animale sălbatice în tot orașul. Există sute de martori care au văzut în oraș vulpi, arici, căprioare și multe alte animale sălbatice, care se plimbă literalmente pe străzile vieneze, dar, în special, în parcurile și zonele verzi ale capitalei.

Iată cinci dintre cele mai comune animale sălbatice din oraș și câteva locuri unde pot fi găsite.

Vulpi

Vulpile sunt un animal sălbatic deosebit de iubit și, deși sunt nocturne și timide, mulți vienezi au văzut deja unul sau doi trecând cu pasi mari prin oraș.

Pot fi observate în parcuri, inclusiv în Schönbrunn, dar uneori și pe străzile orașului și în grădinile private. Unele folosesc subsolurile ca locuri de reproducere, iar familii întregi au fost chiar (adorabile) surprinse de camerele foto.

Mistreții

Mistreții sunt animale timide, dar în primul rând, diurne. Sunt mai frecvent văzuți în zonele joase și zonele inundabile și pot fi observate în câteva parcuri vieneze, inclusiv în Pădurea Vienei. Mistreții sunt, în general, inofensivi, dar dacă se simt amenințați, mai ales când au pui, aceștia pot deveni periculoși. Prin urmare, drumeții sunt rugați să fie deosebit de atenți în lunile de primăvară, când mistreții își îngrijesc nou-născuții și să se plimbe mereu cu câinii legați în lesă.

Cerbii

Căprioarele sunt, de asemenea, animale diurne foarte iubite și timide.

Ele pot fi văzute în sălbăticie în multe parcuri din Viena, inclusiv Prater și Lobau. Un loc pentru a le vedea aproape garantat este Lainzer Tiergarten, unde se află într-un mediu protejat și împrejmuit. De asemenea, elese plimbă adesea prin Cimitirul Central din Viena (Zentral Friedhof).

Castorii

Castorii sunt animale retrase, care trăiesc în apropierea zonelor de apă. Nu sunt la fel de comune în Viena, dar au fost văzute și în unele zone ale Dunării, deși construcțiile lor sunt mai ușor de observat decât animalele. Potrivit informațiilor furnizate de specialiști, în Lobau sunt circa 200 de castori.

Iepurii

Iepurii, iepurii de câmp și iepurașii de zăpadă sunt foarte des întâlniți și în Viena, dar animalele rapide nu sunt atât de ușor de observat. Sunt văzute mai frecvent la amurg și pe câmpuri mari, cum ar fi Marchfeldkanau sau la periferia capitalei.

Alte animale populare

Multe specii de mamifere mici pot fi găsite chiar și pe străzile obișnuite ale Vienei!

Veverițele, desigur, sunt ușor de observat, mai ales în parcuri precum Stadtpark sau chiar în parcuri mici de cartier. Aricii nocturni sunt, de asemenea, foarte populari în Viena și pot fi văzuți chiar și pe străzile aglomerate noaptea – doar să urmăriți cu atenție zonele verzi!

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This