sâmbătă, aprilie 20, 2024

Cancelarul Nehammer: Austria a decis să iasă din zona Schengen și va introduce viza obligatorie pentru toate țările Europei de Est. Verde pentru România în a-i lua locul

Must Read

Printr-o decizie surprinzătoare luată noaptea precedentă, cancelarul austriac Nehammer a anunțat ieșirea bruscă a Austriei din acordul Schengen. Această decizie pe care mulți analiști politici de la Viena nu o consideră surprinzătoare a fost întâmpinată cu consternare de Bruxelles. Austria nu este membră NATO, de ce ar trebui să fie membră a zonei Schengen – există țări membre ale Uniunii Europene care nu sunt membre ale zonei Schengen, cum ar fi România, Bulgaria sau Irlanda, a declarat un înalt oficial al Partidului Austriac al Patriei, aflat la putere în Austria. „În acest fel ne vom închide strict granițele și vom scăpa de valul de emigranți care vin din țările învecinate zonei Schengen, cum ar fi Afganistan, Irak și Siria”, a mai spus înaltul oficial austriac, care a preferat să-și păstreze anonimatul. Mă rog, îmi e neclar cum a trecut oficialul austriac clasa la geografie, dar probabil a dat și el un vin, un șnițel profesorului de geografie.

Decizia de ieșire a Austriei din Schengen a fost luată în timpul nopții, într-o ședință secretă a guvernului austriac, și a fost anunțată într-o conferință de presă ad-hoc ținută la primele ore ale dimineții de cancelarul austriac în fața Poliției din orășelul Braunau am Inn, aflat la granița cu Germania, un loc ales simbolic.

„Scopul nostru este să securizăm granițele, să fie la fel de sigure și impenetrabile cum au fost în perioada de aur 1933-1955, când picior de emigrant nu a călcat în Austria. Ieșirea Austriei din Schengen va duce la un control strict al granițelor milenare ale Austriei de nici pasărea nu va trece. Decizia istorică de azi va rezolva orice problemă avem noi cu zona Schengen. Ieșim și ne întărim granițele la maximum”. Cancelarul a afirmat, de asemenea, că, începând cu această dimineață, un gard lung de sârmă ghimpată urmează să fie ridicat de-a lungul granițelor Austriei – în prima etapă va fi ridicat la granița cu Slovacia, Ungaria, Slovenia și Italia și va fi finalizat până la sfârșitul verii, în etapa a doua fiind ridicat și la granițele cu Cehia, Germania, Liechtenstein și Elveția, până la finalul anului 2023. „La 1 ianuarie 2024 vom scăpa de plaga străinilor”, a afirmat el. „Din fericire, am descoperit într-un depozit gardul de sârmă ghimpată de la granița cu Ungaria, care, din nefericire, a fost înlăturat în iunie 1989, dar atunci au fost de vină ungurii, nu guvernul nostru. Ungurii l-au dat jos pentru a trece refugiații din RDG, dacă aș fi fost atunci la putere, nu ar fi apărut o gaură în gard”, a mai afirmat cancelarul austriac.

Tot de azi, Austria introduce obligativitatea prezentării la toate punctele de frontieră a pașapoartelor cu viza emisă de ambasadele Austriei în străinătate pe baza unor invitații oficiale emise de serviciul de securitate al statului. Perioada de emitere a vizelor din momentul în care cetățenii străini aplică va fi de minimum 90 de zile, dar nu mai mult de 270 de zile, datorită eficienței inegalabile a serviciilor securității de stat austriece.

Din surse confidențiale din interiorul guvernului austriac, doar ministrul turismului a încercat să ridice un pic glasul, spunând că partidul de la putere va fi privat de cel puțin 450.000 de voturi, adică ale celor care își câștigă existența direct sau indirect din turism, care va fi privat de cel puțin 70% dintre turiștii obișnuiți. Nicio problemă, calculele au fost făcute, ar fi afirmat cancelarul Nehammer – din cei 450.000 de lucrători în turism, cel puțin 100.000 își vor păstra locurile de muncă datorită turiștilor localnici și din cele câteva țări care vor fi scutite de viză, alți 200.000 sunt străini și vor fi expulzați, iar restul de 200.000 vor fi angajați în slujbe de protecție a frontierei. „Crezi că nu e mai bine să stai în fața unui computer toată ziua decât să alergi aiurea pe pârtii, să îți cadă șnițelul pe jos sau să dansezi vals? Toți cei care vor trece la protejarea frontierelor de stat vor fi superfericiți. Vor avea și pensii speciale”.

Partea pozitivă din acest anunț este faptul că odată cu ieșirea Austriei din zona Schengen, dispare unica țară care se opune intrării României în zona de liberă circulație, iar acest lucru se va întâmpla cu ocazia următoarei întâlniri JAI de la toamnă. Să ne bucurăm, dară!

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This