duminică, februarie 25, 2024

BLACKOUT IN PRATER!

Must Read

Pana de curent de aseară a întârziat cu o oră începerea meciului naționalelor de fotbal ale Austriei și Danemarcei

O pană de curent în Parcul de Distracții Prater din Viena a provocat situații neplăcute, luni seara! 

Atmosfera de petrecere din Prater a fost întreruptă timp de mai bine de o oră!

Vizitatorii au trebuit evacuați

Potrivit mai multor publicații, o pană de curent neașteptată în cartierul Leopoldstadt din Viena a fost rezolvată abia după circa o oră de la incident. În timp ce suporterii de pe stadionul Ernst Happel din Viena așteptau începerea meciului naționalei Austriei (ÖFB) împotriva Danemarcei, numeroși vizitatori ai Parcului de Distracții Prater din Viena s-au trezit în situații mult mai neplăcute. Evacuarea unor instalații a finalizată cu ajutorul generatoarelor electrice.

Wiener Netze a reușit să rezolve problemele în scurt timp!

Printre altele, unele curse ale instalațiilor s-au oprit brusc, astfel încât pasagerii nu le-au mai putut părăsi. Cei afectați au fost fost aduși „la vale” relativ repede, prin utilizarea unor generatoare de urgență. Pompierii profesioniști vienezi nu au fost chemați să intervină.

Toate instalațiile au motoare diesel sau pe benzină, deci, nu a fost nevoie de o scară turnantă, folosită, de regulă, de pompieri, pentru evacuare. Nu au existat vizitatori răniți și nimeni nu a rămas rămas blocat în poziții incomode, de exemplu, cu capul în jos, în instalațiile parcului de distracții! Cu toate acestea, celor afectați li s-a rambursat tariful curselor respective.  Potrivit publicației heute.at. care a preluat informații furnizate de furnizorul de energie electrică Wiener Netze, circa 1.500 de locuințe au trebuit să reziste fără electricitate. După circa o oră, s-a rezolvat ce era mai urgent. În total, trei vehicule au fost folosite pentru a rezolva problema electrică. 

Meciul internațional împotriva Danemarcei a trebuit să fie amânat cu mai bine de o oră!

Pana de curent din sectorul 2 nu numai că a paralizat parcul de distracții, dar și meciul de fotbal de pe stadionul Ernst Happel a început cu întârziere.

Consecințele au fost extrem de neplăcute pentru unii pasageri. Au rămas blocați la o înălțime amețitoare și au trebuit evacuați. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar ajutorul serviciului profesionist de salvare și a pompierilor nu a fost nevoie. Pana de curent a început la scurt timp după ora 20, iar luminile s-au stins și în Restaurantul Schweizerhaus, printre altele. „A fost o situație foarte ciudată! Dar am reușit să ne asigurăm că oaspeții își pot termina masa, apoi chelnerii au încasat banii și apoi a trebuit să închidem, mai devreme decât de obicei!” – a declarat șeful Karl Hans Kolarik pentru publicația Kurier. După aceea, echipa lui Kolarik mai avea multe de făcut. Serverele computerelor trebuiau verificate, „pentru că pierderea datelor ar fi extrem de neplăcută”,- arată șeful Restaurantului Schweizerhaus.

Momentul întreruperii curentului a fost, de asemenea, neplăcut pentru fanii fotbalului. Pentru că, chiar înainte de începerea jocului Austria-Danemarca, s-a întrerupt curentul pe stadionul Ernst Happel, peretele video nu mai funcționa, iar lovitura de începere a trebuit amânată până la ora 22:15. 

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This