sâmbătă, aprilie 20, 2024

Afacerea “Ibiza”: Acuzații împotriva avocatului vienez care a făcut înregistrarea video!

Must Read

Complicele avocatului, care este deja condamnat și se află în închisoare pentru trafic de droguri, a fost folosit de procurori ca armă împotriva lui HC Strache și a Partidului Libertății!

Avocatul Ramin Mirfakhrai, presupusul finanțator al „video-ului Ibiza”, este acuzat de Parchetul din Viena. Împotriva sa a fost depusă o plângere penală pentru folosirea abuzivă a dispozitivelor de înregistrare sau ascultare audio și pentru încălcarea Legii privind protecția datelor.

Cine e în spatele lui Mirkafrai?!

Mai exact, a doua infracțiune este despre „prelucrarea datelor cu intenție de profit sau prejudiciu”, relatează publicația „Standard”, citând acuzarea. Pedeapsa maximă prevăzută de lege este de un an închisoare.

Avocatul Mirfakhrai și-a recunoscut implicarea în scandalul care a dus le demisia vicepremierului HC Strache și destrămarea coaliției FPÖ-ÖVP la scurt timp după ce „videoclipul Ibiza” a apărut, în urmă cu mai bine de trei ani. „A fost un proiect motivat de societatea civilă, în care s-au parcurs căi jurnalistice de investigație!”- susținea el atunci. Procurorul îl cercetase anterior pe Mirfakhrai pentru înșelăciune „în detrimentul lui Heinz-Christian Strache și Johann Gudenus”. Avocatul o prezentase pe presupusa nepoată a unui oligarh, cunoscută din videoclip fostului șef al clubului FPÖ, Gudenus. Ea precizase că vrea să cumpere o proprietate de la Gudenus. Această procedură a fost abandonată de către parchet, la fel ca și cercetările privind falsificarea înscrisurilor.

Ca urmare a târgului făcut de acesta cu procurorii, acuzațiile împotriva lui Hessenthaler au fost retrase!

Chiar săptămâna trecută, Procuratura din Viena a confirmat că procedura împotriva celui de-al doilea creier al „videoclipului de la Ibiza”, Julian Hessenthaler, a fost întreruptă. Hessenthaler este însă în închisoare! La sfârșitul lunii martie, acesta a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, printre altele, pentru trafic de cocaină. Înainte de aceasta, Hessenthaler a fost în arest, pentru extrădare în Germania, din decembrie 2020 și în arest, în Austria, din martie 2021. La sfârșitul lunii mai, au fost prezentate rezultatele unor investigații reînnoite asupra lui Hessenthaler, pentru o infracțiune legată de droguri. În cercetările asupra nepoatei presupusului oligarh a avut loc o încetare parțială a acuzației de înșelăciune. Restul procesului a fost întrerupt: dacă autoritățile vor pune mâna pe tânăra folosită ca momeală, aceste acuzații ar putea fi reluate. După cu mse știe, videoclipul a fost realizat în vara lui 2017. Publicarea înregistrărilor, în mai 2019, a dus la demisia vicecancelarului de atunci, Heinz Christian Strache și a șefului clubului FPÖ, Johann Gudenus și, ulterior, la ieșirea FPÖ din guvernul turcoaz-albastru.

Înscenare cu șantaj?! Miza politică era una europeană!

În timp ce Strache încearcă o revenire politică, Johann Gudenus a intrat în clandestinitate. Și potrivit unui fost prieten al celor doi – Levan Pirveli, un om de afaceri georgian care trăiește în Austria – această prietenie s-a transformat acum într-o dușmănie amară.

Pirveli a fost  principalul contact al FPÖ cu Rusia . Pirveli a fost cel care l-a dus pe Strache la Moscova în 2009, pentru a se întâlni cu membrii Dumei Ruse. Potrivit lui Pirveli, el i-a spus în mod explicit lui Gudenus că femeia care s-a dat drept „Alyona Makarova”, nepoata oligarhului Igor Makarov, nu era cine spunea că este. Contactul inițial dintre „Makarova” și Gudenus a fost făcut de Irena Markovic, un agent imobiliar, prieten cu viitoarea soție a lui Gudenus, Tajana, care i-a spus lui Gudenus că „Makarova” și-a exprimat interesul de a cumpăra o proprietate a familiei care aparține familiei Gudenus.

„Makarov este copil unic la părinți și nu are nepoată, iar asta i-am spus lui Johann Gudenus!” – spune Pirveli despre conversația sa din mai 2017 cu șeful Clubului FPÖ de la acea vreme. „Dar, din anumite motive nu m-a ascultat!” Pirveli speculează că Gudenus a fost, cel mai probabil, șantajat cu materiale video compromițătoare, pentru a fi de acord să-l ducă pe Strache la întâlnirea de la Ibiza în luna următoare. Cine a fost exact în spatele videoclipului Ibiza, rămâne un mister. Dar videoclipul a schimbat ceva?! „Nu este suficient”, spune Thomas Hofer, unul din liderii Partidului Libertății. „Au fost efecte concrete, dar, în principiu, nimic nu s-a schimbat!” – susține el.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This