joi, aprilie 25, 2024

Primiți un voucher de până la 200 euro, dacă vă reparați electronicele și electrocasnicele defecte, în loc să aruncați!

Must Read

Cerere mare pentru bonusurile de reparații

Puteți solicita online de la Guvern un voucher de până la 200 euro, dacă vă reparați electronicele sau electrocasnicele!

Dacă ți-ai reparat vechiul smartphone sau mașina de spălat, în loc să le arunci, primești înapoi 50% din costurile reparației, până la maximum 200 de euro. Acest bonus de reparații este disponibil în Austria de aproape două luni. Cererea este mare, au fost deja emise peste 50.000 de vouchere. Micile dificultăți, inerente începutului, sunt eliminate treptat.

Dacă afișajul telefonului mobil are o fisură, este posibil ca reparația să nu mai fie rentabilă. Cu excepția cazului în care utilizați bonusul de reparație pentru asta. Și asta se face cu nerăbdare, așa cum se vede după primele câteva săptămâni.

Cele mai multe vouchere sunt cerute pentru repararea telefoanelor mobile, alaptopurilor și electrocasnicelor

„Noi înșine am fost surprinși de cererea mare!”- arată Eva Rosenberger, responsabilă cu domeniile de prevenire și reciclare a deșeurilor din Ministerul Mediului (BMK – Bundesministerium für Klimaschutz-n.n). În prezent, sunt în circulație 54.000 de vouchere, dintre care 38.000 au fost deja valorificate. Au mai rămas 16.000 de bonuri, procedura a fost finalizată în urma unui control, iar costurile au fost rambursate companiilor. Smartphone-urile, laptopurile și electrocasnicele clasice, precum mașinile de spălat, mașinile de spălat vase și aparatele de cafea sunt dispozitivele pentru care s-a solicitat cel mai frecvent bonuri  de reparație. Aceste vouchere acoperă o parte din costurile de reparație, până la maxim 200 euro. Banii sunt asigurați din fonduri ale Uniunii Europene.

Până la 200 de euro subvenție pe reparație!

Subvenția este de 50% din suma facturii, inclusiv TVA, per aparat, până la maximum 200 de euro. Cuantumul subvenției este limitat la maximum 200 de euro pe dispozitiv, inclusiv o estimare a costurilor.

Fiecare voucher este valabil trei săptămâni

Suma subvenției va fi dedusă imediat din factură. Important: Trebuie cerut un voucher separat, pentru fiecare dispozitiv, acesta fiind valabil trei săptămâni. Numărul de vouchere de persoană nu este limitat. Toate detaliile pot fi citite aici:www.reparaturbonus.at.

„Este nevoie de mai puțin de cinci minute pentru a descărca voucherul!”- spune Rosenberger. Trebuie să vă introduceți numele, data nașterii și datele de contact precum adresa, e-mailul, numărul de telefon și puteți crea imediat o chitanță. Numele și prenumele trebuie să corespundă informațiilor din formularul de înregistrare. Voucherul poate fi apoi descărcat pe telefonul mobil sau imprimat. În plus, acesta poate fi trimis și prin e-mail.

Găsiți online companiile partenere din program!

Voucherul poate fi valorificat doar într-unul dintre cele 2.000 de ateliere de reparații din Austria, care participă la această campanie. Care companii sunt acestea, pot fi văzute și pe site-ul  reparaturbonus.at. Există, de asemenea, găsiți și o prezentare generală a dispozitivelor eligibile pentru campanie.

„Voucherul poate fi valorificat pentru repararea dispozitivelor electrice și electronice, care sunt de obicei folosite în gospodăriile private!”- precizează Rosenberger. Acestea includ dispozitivele care funcționează cu un cablu de alimentare, baterie reîncărcabilă, baterie sau panou solar.

Acces la bonusul de reparații chiar și fără internet!

Lista de dispozitive include unelte de uz casnic și de grădinărit, smartphone-uri, computere și laptopuri, electronice de larg consum și jucării, echipamente de fitness și multe altele. Lista este actualizată constant, deoarece dispozitivele care nu au fost încă incluse continuă să apară. Această listă poate fi filtrată și de atelierele de reparații din apropiere. A fost criticat faptul că inforațiile sunt disponibile doar online, întrucât nu toată lumea are acces la Internet. Acest lucru a fost acum modificat în măsura în care lista poate fi acum și tipărită. Oficiile municipale pot publica acum o listă cu companiile partenere din zona lor. Companiile înșiși ar putea ajuta și ele la completarea formularului, potrivit lui Rosenberger.

Fără piese de schimb pentru dispozitivele vechi!

Camera Muncii (AK) se plânge că sunt prea puține companii partenere și că unele sunt prea îndepărtate. Asta s-ar putea întâmpla în mediul rural, potrivit lui Rosenberger. „Dar numărul mare de vouchere răscumpărate vorbește de la sine!” – opinează el. Problema este mai mult că uneori sunt reparate dispozitive atât de vechi, încât nu mai există piese de schimb pentru ele.

Pentru ce reparații nu primiți finanțare!

Nu orice reparație este finanțată, există excepții. De pildă, reparația autoturismelor – a mașinilor hibride și electrice nu este finanțată. Dispozitivele care necesită surse de energie neregenerabile, cum ar fi gazul natural, benzina și motorina pentru a funcționa, de exemplu aragazele și mașinile de tuns iarba pe benzină, nu sunt, de asemenea, pe lista dispozitivelor admise la reparații, pentru care puteți solicita vouchere.

Excepția se aplică și dispozitivelor care produc energie electrică, dar care nu sunt alimentate cu energie electrică, cum ar fi sistemele fotovoltaice. De asemenea, sunt excluse armele și lămpile, precum și toate dispozitivele pentru care încă se aplică o garanție sau sau a căror reparație este acoperită de asigurare.

130 de milioane de euro pentru bonusul de reparații!

Campania de finanțare se va desfășura până la jumătatea anului 2026. Fondurile pentru aceasta provin din fondul de redresare al UE, un pachet de stimulare economică la nivelul UE, în valoare de mai multe miliarde deeuro, care a fost creat în urma pandemiei de coronavirus. În Austria sunt disponibile 130 de milioane de euro doar pentru bonusul de reparație.

„Scopul campaniei este de a ajuta la stabilirea din nou a unei culturi a reparației” – arată dna Rosenberger. Crizele actuale ar arăta că acest lucru este mai important ca niciodată. Și este și mai ieftin.

admin

Latest News

Scandalul care zdruncină industria big pharma din toată lumea: Un gigant farmaceutic a dat în judecată Pfizer din cauza vaccinurilor împotriva COVID-19

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) a dat în judecată alianţa Pfizer-BioNTech într-un tribunal federal din statul american Delaware, joi, acuzând...

More Articles Like This