sâmbătă, decembrie 9, 2023

33 de persoane au fost salvate dramatic de pompieri dintr-un incendiu devastator, în Viena!

Must Read

Salvare dramatică după un incendiu într-un bloc din sectorul vienez Liesing!

33 de persoane au fost prinse sâmbătă în urma unui incendiu într-un bloc de nouă etaje din Viena-Liesing! Fumul dens din casa scărilor le-a făcut imposibilă coborârea  

Corpul profesionist de pompieri din Viena a raportat o „salvare dramatică a unui grup de oameni”. Din cauza fumului de la incendiu, 32 de persoane au fost îngrijite de serviciul profesionist de salvare, dintre care zece au fost transportate la spital.

Era în jurul orei 5.30, când a sunat alarma care a anunțat incendiul din Altmannsdorfer Straße. Locuitorul care a anunțat pompierii a observat incendiul la timp și a reușit să scape. Cu toate acestea, apartamentul în cauză a luat foc rapid, iar fumul din casa scării a făcut ca mulți locuitori din clădire să sune la pompieri, arătând că erau blocați în apartamentele lor. După cum a precizat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Christian Feiler,  după ce proprietara unui apartament de la etajul doi a lăsat ușa deschisă și a fugit, s-a văzut un fum puternic.

Corpul profesionist de pompieri din Viena a declanșat nivelul de alarmă 2 și a desfășurat 70 de unități de intervenție de urgență, în 18 vehicule. Când au ajuns pe Altmannsdorfer Strasse, pompierii au văzut numeroși oameni la ferestrele și balcoanele blocului, care strigau după ajutor. Unii dintre ei, potrivit pompierilor, erau panicați și amenințau că vor sări pe geamuri. O persoană a urcat de la un balcon la altul pe fațada exterioară, pentru a ajunge în siguranță. Feiler a descris inițial situația ca fiind destul de critică. Stingerea incendiului a fost declanșată imediat, cu ajutorul unui vehicul cu scară mecanică, iar toți locuitorii au fost scoși afară cu scari cu platan, prin ferestre, de numeroasele echipe de intervenție. De asemenea, numeroși copii au fost evacuați din clădire. Totodată, focul de la etajul 9, care deja amenința să se extindă și la alte apartamente din casa scării, a fost stins. Potrivit purtătorului de cuvânt al pompierilor, „faza fierbinte” de stingere a incendiului a durat în jur de 90 de minute, deoarece dezvoltarea căldurii fusese anterior enormă. Serviciul profesionist de salvare din Viena s-a aflat la fața locului cu un total de 14 echipe care au preluat asistența medicală de urgență. În total, 32 de persoane au fost îngrijite, iar zece dintre ele au fost transportate la spital. 

Salvați prin scări turnante și cu măști cu filtru de evacuare!

Unii dintre pompieri au luptat direct cu focul. Potrivit acestora, din cauza extinderii rapide a incendiului, alte câteva uși de apartament au fost deja arse în exterior: „Ca urmare, s-a observat fum și în alte apartamente!” O altă parte a personalului de urgență a început să adune oamenii ieșiți din clădire, folosind două scări rotative, prin ferestre. Mai multe echipe cu măști de protecție respiratorie au reușit, de asemenea, să treacă locuitorii, inclusiv numeroși copii, prin casa scărilor, cu ajutorul hotelor filtrante de evacuare. Biroul de Stat al Poliției Criminale din Viena a preluat ancheta cu privire la cauza incendiului.

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This