luni, februarie 6, 2023

Scandal în Austria, după ce mai multe firme au fost reclamate că cer femeilor să prezinte un test de sarcină negativ la angajare!

Must Read

Conform publicației heute.at, Camera de Muncă din Austria Superioară (Niederösterreich), unul dintre cele nouă landuri federale, desfășoară o amplă investigație, după ce la instituție au fost înregistrate mai multe reclamații referitoare la discriminarea femeilor care caută un loc de muncă.

“Femeile sunt adesea expuse la întrebări intruzive despre o posibilă sarcină sau despre planificarea familială, în timpul interviurilor de angajare!”- a declarat pentru heute.at Andreas Stangl, președintele Camerei. El a expus și câteva situații: „Cunoaștem cazuri în care tinerele care solicitau un loc de muncă au fost nevoite să prezinte companiei un test de sarcină negativ!” „Asta nu numai că este nedrept, ci, pur și simplu, nu este permis! Nu ești obligat să oferi nicio informație de acest gen!”- a punctat șeful Camerei de Muncă. Stangl a dezvăluit și că mai multe femei care au ratat interviurile de angajare din cauza acestor criterii discriminatorii au avut ulterior nevoie de consiliere psihologică. „Acum, noi le ajutăm și cu specialiști, dar și cu consiliere juridică”, a precizat el.

Latest News

Mihai Eminescu omagiat la Viena de Ziua Culturii Naționale.Români și austrieci alături de Poetul Național

Asociația „Mihai Eminescu” Viena a adus un omagiu marelui nostru poet, Mihai Eminescu, în data de 15 ianuarie 2023,...

More Articles Like This