marți, iunie 6, 2023

100 de elevi și profesori nemți, aflați într-o drumeție periculoasă, au fost salvați cu elicopterele de echipe de intervenție austriece!

Must Read

Excursioniștii amatori se bazau pe informații online, rupte de realitatea dură a munților!

Când s-au văzut izolați în ploaie, pe o creastă abruptă și după ce doi elevi au fost răniți, unul din profesori a alertat serviciile de urgență!

Potrivit site-ului euronews.com, autoritățile din Austria au făcut cunoscut faptul că peste 100 de elevi și profesori din Germania au fost transportați cu în siguranță cu elicopterele de salvare, după ce au rămas blocați pe o creastă muntoasă.

Excursia școlară a elevilor germani a fost una de gen trekking, până la vârful Walmendingerhorn, înainte de a intra în dificultate. Trek este un tip de călătorie aventuroasă și lungă, efectuată pe jos, în zonele în care mijloacele comune de transport, nu sunt, în general, disponibile. Trekking-ul nu trebuie să fie confundat cu alpinismul. Se pare că profesorii folosiseră pentru planificarea excurisei un ghid online, care îi îndrumase pe un traseu nemarcat și dificil.

Pe un traseu dificil, fără experiență montană și echipament alpin!

Autoritățile spun că traseul este parțial expus și implică tronsoane care necesitau echipament de alpinism și experiență alpină. Când o parte a grupului a decis să se întoarcă, doi studenți au alunecat și au suferit răni ușoare în ploaie, potrivit poliției. Unul din profesori a decis atunci să sune la serviciile de urgență, determinând operațiunea de salvare.

Operațiune de salvare ca-n filme!

Un număr de 99 de elevi, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani și opt profesori de la o școală din Ludwigshafen, Germania, au fost ridicați de pe creastă cu ajutorul corzilor de elicopter. Poliția din regiunea austriacă Vorarlberg, aflată la granița cu Germania, a declarat că peste 60 de salvatori, inclusiv primarul local, au luat parte la operațiune, în seara zilei de marți, 7 iunie. „Câțiva studenți erau epuizați, înfrigurați, uzi și foarte supărați!” – se arată în comunicatul Poliției din Vorlaberg, precizându-se faptul că a fost formată și o echipă de intervenție mixtă, în această situație de criză.

Latest News

Inflatia globala va exploda: Joe Biden semnează legea care amână cu doi ani falimentul SUA prin incapacitate de plata

Preşedintele Joe Biden a salutat vineri evitarea unei incapacităţi de plată "catastrofale" pentru Statele Unite şi a lăudat virtuţile...

More Articles Like This