luni, mai 6, 2024

Simona Halep ajunge în semifinale la Wimbledon fără să piardă nici un set!

Must Read

Românca va disputa una din semifinale cu kazaha Elena Rybakina

Simona Halep a ajuns în semifinale la Campionatele Angliei de la Wimbledon. Românca în vârstă de 30 de ani și-a consolidat miercuri poziția de una dintre favorite în sferturile de finală cu o victorie cu 6-2 6-4, în doar 63 de minute, împotriva americancei Amanda Anisimova și nu a pierdut nici un set în decursul turneului. Următoarea adversară a câștigătoarei de la Wimbledon din 2019 este kazaha Elena Rybakina.

Halep a luat serviciul Anisimovei de patru ori și s-a pierdut abia cu puțin timp înainte de final, când americanca de 20 de ani a reușit să reducă din nou setul al doilea de la 1:5 la 4:5. Halep s-a lovit cu furie la coapsă după ce a pierdut două puncte  și și-a găsit drumul înapoi la vechea sa suveranitate. „Am continuat să cred în mine!”, a spus tânăra de 30 de ani.

Câștigătoare de două ori de Grand Slam (Wimbledon și French Open 2019), Halep nu a pierdut niciun set în cinci meciuri anul acesta, la Wimbledon. În turul primelor patru, Halep o întâlnește acum pe Rybakina, care a ripostat puternic în împotriva australianei Ajla Tomljanovic, care nu a fost cap de serie.

Rybakina revine în formă, după un start slab

Rybakina, clasată în serie a 17-ea, se află în prima ei semifinală de Grand Slam din carieră și, de asemenea, este prima kazahă care a terminat în primele patru la un turneu de clasa Major. Tânăra în vârstă de 23 de ani a renunțat la primul set greu de luptat împotriva lui Tomljanovic, dar a preluat controlul din setul al doilea.

„Poate că eram nervoasă. Am încercat să mă concentrez pe mine pentru a-mi găsi drumul și apoi l-am găsit!”, a explicat Rybakina, după ce și-a servit cel de-al 15-lea as. Cealaltă semifinală este disputată de germanca Tatjana Maria împotriva numărului doi mondial, Ons Jabeur, din Tunisia.

Programul Campionatelor Angliei de la Wimbledon

(Marea Britanie, premii în valoare de 40.350.000 GBP, gazon)

Semifinale:
Jelena Rybakina (KAZ/17)Simona Halep (ROU/16)-:- -:-
Ons Jabeur (TUN / 3)Tatjana Maria (GER)-:- -:-
Tabloul sfertului de finală:
Jelena Rybakina (KAZ/17)Ajla Tomljanovic (AUS)4:6 6:2 6:3
Simona Halep (ROU/16)Amanda Anisimova (SUA / 20)6:2 6:4
Ons Jabeur (TUN / 3)Marie Bouzkova (CZE)3:6 6:1 6:1
Tatjana Maria (GER)Jule Niemeier (GER)4:6 6:2 7:5

admin

Latest News

Andrei Năstase candidează la președinție

Acum, fostul lider al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) spune că va candida la prezidențialele din toamna acestui an. Andrei...

More Articles Like This