miercuri, aprilie 24, 2024

Uriașul aruncător de disc Weißhaidinger își îmbunătățește recordul!

Must Read

El se va confrunta sâmbătă, la Rabat, cu cei mai buni atleți din lume

Aruncătorul de disc Lukas Weißhaidinger, (153 de kilograme și 1,97 metri), și-a sărbătorit ieri aruncarea-record de 69,11 metri. Viteza de lansare și datele biomecanice ne fac, de asemenea, entuziasmați.

Eisenstadt. Toată lumea a fost uimită: aruncătorul de discuri Lukas Weißhaidinger  a făcut o aruncare fără cusur pe gazon la competiția de atletism de la Austrian Open, de la Eisenstadt. Uriașul din Oberösterreich, care are 1,97 metri înălțime și cântărește 153 de kilograme, și-a încununat dublul record. Tânărul de 30 de ani a aruncat discul departe, după standardele austriece: 69,11 metri! Potrivit antrenorului Gregor Högler , el poate continua să creadă în linia de vis de 70 de metri, pe bună dreptate! „Viteza de cădere a fost de 85 km/h”, a spus Högler. Biomecanica este de partea sa, rotirea și traiectoria sunt, de asemenea, impresionante.

Somn puțin, multe visuri!

„Am dormit doar cinci ore și nu am ajuns acasă decât după miezul nopții! Dar atletul spune că se simte foarte bine. 69,11 m, înaintea unei competiții internaționale importante. “Cred că pot fi fericit. Întâlnirea de la Eisenstadt mi se pare că mi se potrivește. Două recorduri în doi ani consecutivi, asta vorbește de la sine” – a declarat Weißhaidinger. În timp ce tânărul de 30 de ani din Austria Superioară dormea, directorul sportiv și antrenorul ÖLV, Gregor Högler, a lucrat în prelungiri. „La 4 a.m., am primit un mesaj de la Gregor, pe telefonul meu mobil – cu toate cifrele biomecanice, de la doborârea recordului. Dar, oficial, am aflat abia dimineață”- zâmbește al treilea clasat la olimpiadă și în clasamentele mondiale. Aruncarea record de 69,11 m este, de asemenea, excepțională din punct de vedere biomecanic. „Am înregistrat cu patru camere de filmat. Trei lucruri sunt izbitoare: 1) Viteza de cădere de 85 km/h – acesta este, de asemenea, un nou record – Lukas și discul nu au fost niciodată atât de rapizi la cădere. Comparativ cu aruncarea de la St. Pölten, a crescut cu unu la sută. 2) Nu a fost niciodată în pericol să treacă peste limite și chiar și-a lăsat loc pentru el însuși. Asta înseamnă că mai avem loc pentru mai multe aruncări. 3) Traiectoria a fost mult mai mare decât cea a adversarilor săi. Aceasta are legătură cu faptul că dă discului un fel de lovitură înainte! În tenis s-ar vorbi de top spin, adică răsucire înainte, dar, cu discul, lovitura duce la o curbă de zbor mai mare și, ulterior, la o lățime mai mare”, analizează antrenorul Högler.

Vechiul și, totodată, noul deținător al recordului la aruncarea discului în Austria zboară la Rabat sâmbătă dimineața, pentru competiția Diamond League. El se înfruntă cu atleți. din zece ță,ri include primii 6 clasați la Olmpiadă (mai presus de toți, campionul olimpic Daniel Stahl, medaliatul de argint Simon Pettersson și câștigătorul de la Birmingham Kristjan Ceh).

admin

Latest News

Amnesty identifică probleme grave legate de drepturile omului în Austria

Viena – Amnesty International (AI) se confruntă cu probleme grave legate de drepturile omului în Austria. În raportul anual...

More Articles Like This