joi, aprilie 25, 2024

Un fost handbalist născut în România a devenit președintele Federației Maghiare de Handbal

Must Read

Fostul handbalist originar din Odorheiu Secuiesc, Ferenc Ilyés, a fost ales preşedinte al Federaţiei Maghiare de Handbal (MKSZ). Ilyes are 41 de ani, iar în cariera sportivă a trecut pe la trei dintre echipele de top ale campionatului vecin – Veszprem, Pick Szeged și Tatabanya, unde a fost și conducător de club, notează Radiotimișoara.ro.

Deși s-a născut în România a evoluat pentru naționala Ungariei, la nivel de seniori, unde a adunat 229 de selecții.

Ilyés a jucat între 1995 și 2000 pentru HC Odorheiu Secuiesc, la juniori, de unde a fost transferat de Pick Szeged, echipă cu numeroase prezențe în Champions League. Ilyés a evoluat și în Germania, la TBV Lemgo (2009-2011).

Ferenc este fiul unei foste handbaliste, Magdolna Miklós-Ilyés, care a evoluat pentru Voința Odorhei, dar și pentru naționala României (198 de meciuri), cu care a fost vicecampioană mondială în 1973. O națională în care era coechipieră cu mai multe jucătoare de la Universitatea Timișoara, formația care în același an 1973 juca finala Cupei Campionilor Europeni.

La aceeași adunare de alegeri, fostul portar al naționalei de handbal fete a Ungariei, Katalin Palinger, a fost aleasă vicepreședinte la Federația de specialitate, de la Budapesta.

admin

Latest News

Amnesty identifică probleme grave legate de drepturile omului în Austria

Viena – Amnesty International (AI) se confruntă cu probleme grave legate de drepturile omului în Austria. În raportul anual...

More Articles Like This