miercuri, aprilie 24, 2024

Românca Ioana Tatu a câștigat Turneul de la Wimbledon, la categoria sub 14 ani!

Must Read

În finală s-au duelat două coechipiere românce

Jucătoarea română de tenis Alexia Ioana Tatu a devenit duminică prima campioană la categoria sub 14 ani, din istoria turneului Wimbledon. Finala a fost una românească ,disputată împotriva compatrioatei Andreea Diana Soare.

Cotată ca favorită numărul 1 la ediția inaugurală a turneului de sub 14 ani de la Wimbledon, Alexia Ioana Tatu, legitimată la Ten Club Tenis Buzău și antrenată de Gabriel Caloian, a întâlnit-o în finala acestei competiții pe Andreea Diana Soare, de la Clubul Sportiv Medgidia, antrenată de Andrei Baciu, potrivit informațiilor furnizate de Federația Română de Tenis.

Alexia Ioana Tatu, componentă a Lotului Național U14 al României, ocupantă a locului 2 în clasamentul național al FRT la 14 ani și a locului 6 în Europa, s-a impus la finalul unui meci echilibrat și spectaculos cu 7-6(2), 6-4, în fața compatrioatei Andreea Diana Soare, de asemenea o componentă a Lotului Național U14 al României, locul 4 în clasamentul U14 FRT și locul 16 în Europa.

În semifinale, Alexia Tatu a trecut de Sol Ailin Larraya Guidi (Argentina), cu 6-0, 6-3. În grupe, Alexia a pierdut un singur set în cele trei meciuri: 6-2, 6-4, cu Giselle Isabella Guillen (Australia), 3-6, 6-0, 10-2 cu Marianne Angel (Mexic), și 6-1, 6-0, cu Arabella Loftus (Marea Britanie, favorita numărul 7).

LArândul ei, Andreea Diana Soare, pentru a ajunge în finală, a dispus cu 6-0, 7-5, de Isabelle Britton (Marea Britanie), în semifinale, și de Aishwaraya Jadhav (India),cu 6-3, 6-2, de Aishi Das (Noua Zeelandă), cu 6-4, 6-4 și de Mika Stojavljevic (Marea Britanie), cu 1-6, 6-4, 10-3, în faza grupelor.

admin

Latest News

Amnesty identifică probleme grave legate de drepturile omului în Austria

Viena – Amnesty International (AI) se confruntă cu probleme grave legate de drepturile omului în Austria. În raportul anual...

More Articles Like This