sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pöltl a condus Austria spre victorie în retur!

Must Read

Naționala de baschet a Austriei a învins aseară Irlanda cu 92-66!

Echipa națională masculină de baschet a Austriei a sărbătorit joi seara, 30 iunie, victoria –  92:66 (51:35) împotriva Irlandei și promovarea în precalificare (Grupa A), pentru Campionatele Europene din 2025, de la Salzburg. Jakob Pöltl a fost cel mai bun marcator, la revenirea sa, cu 14 puncte. Acesta a reușit unsprezece recuperări și o dublă-dublă. Renato Poljak și debutantul Timo Lanmüller au contribuit fiecare cu 13 puncte.

Un joc grozav, cu un public pe măsură!

Potrivit televiziunii orf.at, austriecii s-au chinuit doar în primul sfert și au rămas temporar, în urmă, cu 17:22 (minutul nouă). Din a doua repriză, gazdele au preluat inițiativa, ceea ce a fost și pe placul publicului din sala de sport Alpenstrasse, aproape plină. În timp ce Pöltl a purtat tricoul de căpitan al naționalei Austriei (ÖBV) pentru prima dată în patru ani, trei jucători și-au sărbătorit debutul în echipa națională: Sebastian Käferle, Lanmüller și Jonathan Knessl.

„A fost un joc grozav, am fost cu toții în apărare! A fost și un joc murdar, mingea a fost alunecoasă, s-au făcut multe repuneri în joc, dar am plecat de pe teren învingători. Atmosfera a fost grozavă aici!”- a precizat Pöltl într-un interviu acordat ORF, după meci. Antrenorul echipei, Raoul Korner, a spus: „Tânăra echipă a fost puțin stresată, dar asta este normal. Acesta este lucrul important, că ei învață…. Oricine se ocupă de baschet poate vedea că el (Pöltl-n.n) face o diferență uriașă. Nu numai din punct de vedere defensiv, ci și ofensiv, asta ne-a deschis și spațiu!”- a explicat Korner.

Echpa Ciprului e aștaptată duminică, la Salzburg!

Odată cu victoria, Austria nu a cumpărat doar biletul pentru turul doi al precalificărilor (din 22 august)! Fiindcă Cipru a învins Elveția 71:63 (43:40) în jocul paralel, Thomas Klepeisz și colegii săi sunt din nou lideri în Grupa A. Ciprioții sunt așteptați la Salzburg duminică, pentru meciul care este programat la ora 18.00 și va fi transmit în în direct de ORF Sport +. Pe lângă cei trei câștigători ai grupelor, cei mai buni clasați pe locul doi ajung și în faza a doua a precalificărilor, la Campionatul European. Cipru este, de asemenea, una dintre gazdele finalei din 2025.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This