vineri, martie 29, 2024

Înotătorul austriac Felix Auböck, cu cel mai bun timp, în finala Cupei Mondiale de la Budapesta, de sâmbătă!

Must Read

Campionul speră la o nouă medalie

Campionul mondial de cursă scurtă Felix Auböck va intra în finala probei de 400 m crawl la Campionatele Mondiale de înot de la Budapesta, cu cel mai bun timp. Tânărul de 25 de ani din Bad Vöslau și-a îmbunătățit și recordul austriac pe traseul său preferat cu opt sutimi de secundă, până la 3:43,83 minute și a fost clar cel mai rapid din competiția din Arena Duna. Auböck poate spera, așadar, la o medalie în finala de sâmbătă seara (18:02), în cursa pentru titlul din bazin lung. Australianul Elijah Winnington a fost cu 0.59 secunde în urma austriacului, pe locul următor – Guilherme Costa (+0.69) din Brazilia, urmat de favoritul german Lukas Märtens (+1.21), care nu s-au apropiat de timpul de la Auböck. “Sunt acolo pentru a mă plasa cât mai bine posibil! Mi-am atins ținta”- a delcarat Auböck: “Sunt fericit pentru cel mai bun timp pe care l-am obținut și cred că pot să-l iau cu mine pentru finală!”- a precizat el reporterilor sportivi.

„13” ar trebui să devină numărul lui norocos. „Aceasta a fost a douăsprezecea cursă de 400 m liber în care am înotat la Budapesta!”- a spus Auböck, pentru care evoluția lui în piscină este atât de bună. Specialistul în crawl a mers puțin mai încet pe banda 5, pentru ca apoi să-și depășească, în final, concurenții. „Trebuie să stai calm și să înoți în continuare propria cursă!”- a precizat sportivul din Austria de Jos.

Țintind iar cel mai bun timp

Auböck nu a vrut să dezvăluie dacă o medalie strălucitoare a jucat vreun rol în gândurile sale. „Finala este aici, voi păstra pentru mine cum arată următorul pas!”, a spus el, râzând. Înotătorul țintește în finală un nou un record personal. Felix Auböck își folosește timpul liber pentru a se pregăti pentru prima finală și a obține o medalie la Campionatele Mondiale. La finalul zilei, odihna ,la hotelul de pe Insula Margareta din Budapesta, este pe ordinea de zi. Auböck este sportivul austriac cel mai cunoscut, la Cupa Mondială din capitala Ungariei. În decembrie anul trecut, el a fost încoronat campion mondial pe cursa scurtă, la Abu Dhabi.La Jocurile Olimpice de la Tokyo, austriacul a ratat o medalie, clasându-se pe locul patru, la proba de 400 m crawl. La Europenele din 2020, Auböck a câștigat argintul, la Duna Arena din Budapesta.

Simon Bucher și-a îmbunătățit, de asemenea, recordul austriac, la 50 m delfin, în 23,51 secunde, cu douăsprezece sutimi și s-a calificat în seria a 14-a. oarecum neașteptat, pentru semifinalele de sâmbătă seara. Bernhard Reitshammer a ajuns în semifinale cu timpul de 1:00,66 minute, pe locul 15, la 100 m bras. Lena Kreundl a terminat pe locul 21, la 200 m mixt individual, în 2:15,31 minute și, la fel ca Marlene Kahler, la 400 m crawl în 4:12,55 și a ratat ultima sesiune, sosind pe locul 17, conform agenției de presă APA (Austria Presse Agentur-nn.).

admin

Latest News

„Palat Eschenbach” din Viena, susținut de Alexandru Tomescu și Sânziana Mircea, a prefațat ciclul de evenimente aniversare organizate de Asociația „Mihai Eminescu” cu prilejul...

La data de 11 martie 2024, în eleganta sală de concerte a „Palatului Eschenbach”, situată în Cartierul Muzeelor din...

More Articles Like This