vineri, aprilie 26, 2024

Fosta mare speranță a Germaniei, la Rapid Viena!

Must Read

Nicolas Kühn (22 de ani) va părăsi, în sfârșit, FC Bayern. După împrumutul său la echipa FC Erzgebirge Aue, pentru sezonul 2021/22, jucătorul ofensiv se mută acum la campioana Austriei, SK Rapid Viena. Fostul internațional de juniori a primit un contract cu clubul tradițional din Hütteldorf până în vara lui 2026. „Am dori să-i mulțumim lui Nic pentru angajamentul față de fanii dlui Bayern și să-i dorim toate cele bune pentru viitorul de la Rapid!” – spune managerul echipei, Jochen Sauer. Kühn s-a mutat de la Ajax Amsterdam la Bayern prin transfer gratuit, în iarna anului 2020. El a marcat șase goluri și a oferit trei pase decisive în 37 de meciuri pentru echipa din Divizia a treia, la care a fost îmrpumutat. Sezonul trecut a fost prezent în 27 de apariții pentru Aue în divizia a doua (3 goluri/4 pase decisive). După ce a fost retrogradat odată cu sașii, acum are șansa promovării personale în Bundesliga austriacă.

În 2019 a fost cel mai mare talent al Germaniei, iar Nicolas Kühn face un nou început la Rapid. „Stațiile mele arată că calitatea este acolo. Acum este timpul să-l recuperezi. Trebuie să fii la clubul potrivit la momentul potrivit.” Pentru Nicolas Kühn, acesta este Rapid. — Un club mare.

La doar 22 de ani, el experimentase deja echipe complet diferite. La 18 ani, la Leipzig, s-a confruntat cu întrebarea „dacă ar trebui să trec pe la Ajax sau pe la Barcelona?!” Doi ani mai târziu, a plecat la Bayern. Toți vânătorii de talente din Europa îl cunoșteau de multă vreme. În cele din urmă, în 2019 ,a primit medalia “Fritz Walter”, pentru cel mai mare talent al Germaniei. Ca, înaintea lui, Havertz, Goretzka sau Werner. 

„La Rapid Viena nu va fi doar o etapă!”
Kühn, pe de altă parte, a fost transferat echipei Aue ,în Munții Metaliferi sezonul trecut. Rucsacul era prea greu?! „Nu a fost presiune, a fost un stimulent pentru a urma acest drum!”- subliniază polivalentul ofensiv. „Am vrut să ies din echipa a doua și să mă bucur din nou de fotbal!” Fotbalistul vorbește despre „probleme de familie” și nu intră în detalii. Alb-verzii l-au transferat pentru circa jumătate de milion de euro, de la la Bayern Munchen. „Mi-a fost imediat clar că vreau să fac asta!” – a declarat Kühn, care a semnat un contract cu vienezii, până în 2026. „Nu este doar o etapă pentru mine, vreau să realizez ceva și să câștig!”- afirmă el. Kühn se descrie ca fiind „rapid, cu două picioare, bun la dribling. Dar trebuie să-mi îmbunătățesc punctele de marcator.” Sâmbătă, el a jucat 45 de minute în proba 2: 3 de la Oberwart, împotriva Larnaca. În ceea ce privește potențialul noilor veniți, Kühn este, probabil, cea mai mare ofesnivă speranță pentru Rapid Viena.

admin

Latest News

Lanțul de supermarketuri dat în judecată de Guvern pentru defăimare. Totul se petrece intre Ungaria si Austria

Șeful de Cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, a declarat joi că Guvernul ungar intenționează să dea...

More Articles Like This