vineri, martie 29, 2024

Dominic Thiem rămâne optimist, în ciuda retragerii de la Wimbledon!

Must Read

După accidentarea de la mâna dreaptă și recuperare, tenismenul austriac speră că va fi în cea mai bună la Barcelona!

Joi, 16 iunie, Dominic Thiem și-a anunțat retragerea din turneul pe gazon de la Wimbledon, care va începe pe 27 iunie. „A fost o decizie oarecum dificilă, pentru că, desigur, vreau să joc!”- a precizat Thiem despre retragerea sa. „Dar, având în vedere programul pe următoarele șase luni, decizia mai inteligentă a fost să renunț!” – explică el. Faptul că câștigătorul de la US Open din 202 renunță acum la turneul de la Wimbledon nu este însă  atât de surprinzător. Actualul său antrenament are loc la Traiskirchen, pe nisip. De aceea, turneele pe zgură de la Baastad (11 iulie), Gstaad (18 iulie) și evenimentul de acasă de la Kitzbühel (25 iulie) sunt următoarele pe ordinea de zi. Thiem a jucat ultimul său meci la Openul Francez de la Paris. Apoi, și-a anulat aparițiile programate la două turnee Challenger pentru a lua o pauză de antrenament. Acum, el vede deja progrese semnificative în jocul său. „De fapt, mă descurc foarte bine!..După câteva zile grele la Paris, a trebuit să mă întorc la antrenamente. A fost din nou distractiv!”- precizt Thiem pentru postul de televiziune ORF.

„În fiecare zi, s-a întâmplat ceva cu adevărat. Acum îmi văd, încet-încet, vechiul meu eu, revenind pe teren. Loviturile se potrivesc, mă mișc bine din nou, sunt în formă și văd progrese foarte bune în fiecare zi!”- spune, optimist, de 17 ori câștigătorul unor turnee ATP. El afirmă că perioada de antrenament era exact ceea ce avea nevoie. Revenirea lui în turnee se petrece mai devreme decât era de așteptat. „Evident că a trebuit să revin la nivel competitiv la un moment dat! Dar, în retrospectivă, pur și simplu, nu a fost suficient și jucam prea slab pentru a fi la nivel competitiv!”

Următoarea oprire – Barcelona!

Dominic Thiem a suferit o accidentare la încheietura mâinii, la turneul pe gazon din Mallorca, pe 22 iunie, anul trecut, ceea ce l-a ținut departe de turneu timp de 280 de zile. După revenire, însă, el a suferit șapte înfrângeri în șapte jocuri, așa că  s-a retras pentru o pauză de antrenamente. Săptămâna viitoare, Thiem va fructifica încrederea pe care și-a câștigat-o la antrenament și va zbura la turneul de la Barcelona. „Zbor și mă voi antrena acolo două săptămâni, cu Rublev și Chatschanow, printre alții, ceea ce înseamnă că voi avea parteneri de antrenament de top!” La Traiskirchen, cu jucători ceva mai slabi, totul merge bine. Tenismenul vrea să „și ridice jocul la următorul nivel”, la Barcelona. „Acum, pentru prima dată, pot spune, fără să mă mint, că sunt pe drumul cel bun și că în curând voi putea să dau din nou ce am mai bun!”- a punctat Thiem.

admin

Latest News

„Palat Eschenbach” din Viena, susținut de Alexandru Tomescu și Sânziana Mircea, a prefațat ciclul de evenimente aniversare organizate de Asociația „Mihai Eminescu” cu prilejul...

La data de 11 martie 2024, în eleganta sală de concerte a „Palatului Eschenbach”, situată în Cartierul Muzeelor din...

More Articles Like This