vineri, aprilie 19, 2024

Barcelona îl transferă pe Lewandowski!

Must Read

Spaniolii speră să cîștige titlul cu ajutorul golgeterului polonez

Barcelona urmează să-l semneze pe atacantul polonez Robert Lewandowski de la Bayern Munchen, într-o mișcare îndrăzneață a clubului plin de datorii de a obține un marcator de talie mondială, care ar putea ajuta la umplerea golului lăsat de plecarea lui Lionel Messi. Cluburile europene au ajuns la un acord de principiu pentru mutarea lui Lewandowski pe Camp Nou.

“Am ajuns la o înțelegere verbală cu Barcelona. Este bine să avem claritate pentru toate părțile!”- a declarat sâmbătă, 24 iulie, președintele clubului Bayern, Herbert Hainer, pe contul de Twitter al clubului. “Robert este un jucător incredibil și a câștigat totul cu noi! Îi suntem incredibil de recunoscători!” – a declarat Hainer.

Presa spaniolă a spus că transferul ar costa Barcelona circa de 50 de milioane de euro. Lewandowski, în vârstă de 33 de ani, unul dintre cei mai prolifici marcatori ai fotbalului din ultimul deceniu, ar spori foarte mult șansele Barcelonei de a reconstrui o echipă competitivă, după ce nu a câștigat nimic în sezonul trecut. Pe parcursul ultimelor 12 sezoane în topul german, Lewandowski a marcat un total de 312 goluri în 384 de meciuri din Bundesliga pentru Bayern și clubul său anterior, Borussia Dortmund. El a marcat 35 de goluri în 34 de apariții în sezonul trecut, pentru a deveni cel mai mare marcator al Bundesliga pentru a șaptea oară. 

Cei mai buni marcatori ai Barcelonei au fost Memphis Depay și Pierre-Emerick Aubameyang, cu 13 goluri în fiecare, în campania trecută.

Lewandowski este, de asemenea, un câștigător dovedit, cu un total de 10 titluri în Bundesliga și peste o duzină de victorii în cupe de nivel superior, inclusiv medalia câștigătoarelor Ligii Campionilor 2020. 

Doar dominația lui Messi și Cristiano Ronaldo în ultimul deceniu l-a împiedicat, probabil, pe Lewandowski să primească mai multe premii individuale.

Dar el a spus încă la sfârșitul lunii mai că „povestea mea cu Bayern Munchen s-a încheiat”, după ce discuțiile de prelungire a contractului cu Bayern au eșuat. Mai avea un sezon de contract cu echipa bavareză.

Acum, Lewandowski se va alătura unei echipe antrenate de Xavi Hernández, care s-a bazat pe Aubameyang și Ferran Torres pentru golurile lor, după ce aceștia s-au alăturat echipei iarna trecută, deoarece Depay a fost accidentat și și-a pierdut postul de titular ca atacant. Îl va avea pe mijlocașii tineri și talentați ai Spaniei, Pedri González și Gavi Páez.

Acum, cu un veteran precum Lewandowski care urmează să fie în curând la bord, clubul spaniol pariază clar pe câștigarea titlurilor din nou. Sezonul trecut, Barcelona a terminat pe locul secund în Spania, după Real Madrid și nu a reușit să avanseze din faza grupelor Ligii Campionilor. Vânzarea îi permite lui Bayern să încaseze banii pentru un jucător care va împlini 34 de ani luna viitoare, care ar fi devenit agent liber anul viitor și și-a exprimat clar dorința de a pleca. Dacă se va confirma transferul, ar fi o taxă de vânzare-record de club pentru Bayern, depășind cele 40 de milioane de euro pe care campioana Germaniei i-a primit de la Juventus pentru Douglas Costa, în 2018.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This