joi, octombrie 6, 2022

Zoo Schönbrunn: au venit pe lume puii de pinguini rockhopper!

Must Read

Noii locatari pot fi deja admirați de publicul vizitator!

Un total de șase pui de pinguin rockhopper au eclozionat în grădina zoologică Schönbrunn din Viena în ultimele săptămâni. Acum puteți vedea urmașii în „grădinița” din Polarium. Păsările tinere sunt hrănite cu pește de două ori pe zi și greutatea lor este monitorizată constant. Fiecare pui mănâncă până la 20 de hering și șprot mici pe zi. Cântăresc deja în jur de un kilogram și jumătate. „Creșterea lor în greutate este asigurată de crescătorii noștri, astfel încât animalele tinere să se poată dezvolta sănătos”, a explicat directorul grădinii zoologice Stephan Hering-Hagenbeck.

Ameninţati de schimbările climatice

„Puii încă poartă haine care nu sunt hidrofuge. De aceea, incinta lor nu are acces la bazinul de apă. Înotul se încearcă numai după ce au năpârlit pentru prima dată. Apoi se întorc la grup, pentru că trăiesc împreună în colonii mari de reproducere în sălbăticie”, a raportat Hering-Hagenbeck.

Pinguinul din nordul Rockhopper este pe cale de dispariție în patria sa din Atlanticul de Sud din cauza pescuitului excesiv și a poluării – schimbările climatice îi îngreunează, de asemenea, transmisiunea. Prin urmare, pinguinul rockhopper face parte dintr-un Program european pentru specii pe cale de dispariție (EEP), care este coordonat de Grădina Zoologică Schönbrunn din 2015.

Reproducere de succes

„În Europa, specia de pinguin de aproximativ 55 de centimetri înălțime, cu smocuri de pene galbene izbitoare pe cap, poate fi găsită doar în foarte puține grădini zoologice. În calitate de coordonator al EEP, urmărim dezvoltarea tuturor celor aproximativ 140 de pinguini rockhopper din Europa. De asemenea, am creat grupuri de reproducție pentru alte grădini zoologice și suntem întotdeauna bucuroși să transmitem experiența noastră în păstrare și reproducere. Nicio altă grădină zoologică din Europa nu reproduce pinguini rockhopper la fel de succes ca noi”, a subliniat Sabine Frühwirth, asistent zoologic și coordonator EEP pentru pinguinii rockhopper nordici.

Ce trebuie să știm despre pinguinii rockhopper

Pinguinii rockhopper sunt pinguini cu creastă. Penele colorate în toate direcțiile amintesc de generația punk rock. Spatele și picioarele sunt portocalii, iar ochii sunt de culoare roșie. Sunt cei mai mici pinguini, ajungând doar la 55 cm înălțime. Pot fi întâlniți in jurul Antarcticii, în habitatul insulelor Falkland și insulele sub-antarctice de nord. Unii consideră comportamentul pinguinilor Rockhopper a fi nebunatic, dar foarte interesant. Ei se mișcă prin sărituri, spre deosebire de alte rase de pinguini. Sunt o rasa agresivă, atacând chiar și alși pinguini, dacă simt vreun pericol. Se ceartă între ei pentru mâncare și locație, chiar și în timpul împerecherii. Pinguinii Rockhopper au mai multe de metode non-verbale de comunicare, foarte simplu de observat, cum ar fi: își scutură capul, își mișcă înotătoarele, se închină, se laudă gesticulând. Principala sursă de hrană a pinguinilor Rockhopper constă în pești mici, krill și calamari. Inamicii lor principali sunt focile și anumite specii de rechini. Perechile de pinguini încep a se curta la începutul primăverii. Ei se întâlnesc ani în șir, neschimbându-și partenerul. Singura excepție este atunci când unul dintre ei moare. Odată ce s-au întâlnit, încep a construi împreună cuibul, în care pun firicele de iarbă. De obicei, femela depune doua ouă, din păcate, doar unul dintre pui va supraviețui, al doilea ou, mai mic, fiind distrus în general de prădători înainte de eclozare. Masculul și femela au grijă împreună de ouă, timp de 33 de zile, schimbându-se între ei. Odată ce puiul a ieșit din ou, femela părăsește cuibul și pleacă în căutarea hranei, în timp ce masculul are grijă de pui. După 4 săptămâni, puii vor sta în așa numitele “creșe” cu alți pui de aceeași vârstă. Pinguinii Rockhopper trăiesc în colonii uriașe. Numărul lor este în prezent de circa 1.5 milioane de perechi. Totuși, numărul celor care trăiesc în sudul Antarcticii a scăzut cu circa 40% și cu 94% a celor din partea de nord a continentului. Pinguinul Rockhopper trăiește in jur de 10 ani, dacă este în mediul lui natural.

Latest News

Prăbușirea Pilonului II de pensii!

Sorin Roșca Stănescu Așa-numitul Pilon II de pensii e la pământ. Acolo s-au pierdut bani, nu glumă. O sumă colosală....

More Articles Like This