vineri, aprilie 19, 2024

VOUCHERELE SOCIALE, TRANȘA 2!

Must Read

Iată când se încarcă cardurile

 Lumea Banilor

sursa foto: observatornews.ro

Anunț privind voucherele sociale de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). În 8 septembrie, toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranșe în valoare de câte 250 de lei, pentru achiziția de alimente și mese calde.

Ce-a de-a doua tranșă cuprinde cu 150.000 de noi beneficiari în plus față de cei 2.480.613, în urma actualizării permanente a listelor de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.
Potrivit MIPE, noii beneficiari vor primi cardurile până pe 3 septembrie. În 8 septembrie, toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranșe în valoare de câte 250 de lei, pentru achiziția de alimente și mese calde.
 
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, împreună cu instituțiile partenere – emitenții cardurilor și Compania Națională Poșta Română – anunță că a încheiat emiterea și distribuirea cardurilor aferente primei etape a Programului ”Sprijin pentru România”, pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în patru tranșe a câte 250 de lei.

 
Potrivit MIPE, în cursul acestei săptămâni, reprezentanții Poștei Române se asigură că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care, inițial, nu au fost găsiți la domiciliu sau care nu au răspuns avizării.
 
După o primă etapă dificilă, în care am reușit să emitem și să distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranță, procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv, pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă,se adaugă alți aproximativ 150.000 de români, care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a declarat ministrul Investițiilor, Marcel Boloș.

 Etapa a doua

Cea de-a doua emisiune de carduri va include persoanele omise din listele inițiale și pe cele devenite eligibile începând cu 1 iulie 2022, numărul estimat de noi beneficiari fiind de 150.000.
 
Listele cu beneficiarii vor fi actualizate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale până la sfârșitul acestei săptămâni, incluzând noii beneficiari și vor fi verificate de către Agenția Natțonală de Administrare Fiscală.
 
Emiterea noilor carduri este planificată să se finalizeze în data de 22 august, iar livrarea prin Poșta Română către beneficiari urmează să aibă loc până la 3 septembrie. Sprijinul pentru alimente și mese calde, aferent tranșei II, va ajunge către toți beneficiarii până la 8 septembrie, dă asigurari ministerul Investițiilor.

Distribuirea

 „Reamintim că mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape:
– producția cardurilor, de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului):
-împlicuirea și distribuirea la nivel național, de către Poșta Română:
-încărcarea valorică a cardurilor, pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor
.

 Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de către beneficiari

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o data la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni, de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranșa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.
 
Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.
 
Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, însă doar împreună cu actul de identitate.
 
Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibilă pe card și pentru alte informații, beneficiarii sunt rugați să apeleze Serviciul Clienți al emitentului. Numerele de telefon oficiale sunt următoarele:

 
Edenred: 021 301 33 03
Sodexo: 021 204 46 64
UP Romania: 0374 66 22 73
 
Lista actualizată a magazinelor unde pot fi utilizate voucherele:
Listele cu operatorii economici unde pot fi utilizare voucherele sunt disponibile aici  https://bit.ly/3SlteJ8.
Ele sunt verificate săptămânal, iar dacă există modificări, sunt publicate pe site-ul MIPE.

 
Aici găsiți răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări pe tema utilizării voucherelor -– https://bit.ly/3zMCxe2.

 Cine primeste voucherele sociale

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
d) Familiile monoparentale, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
f) Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale in vigoare”, precizează MIPE.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luba.ro: https://luba.ro/voucherele-sociale-transa-2-iata-cand-se-incarca-cardurile/

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This