vineri, februarie 23, 2024

Țările europene în care te poți descurca cu engleza!

Must Read

Cele mai bune țări pentru expații din Europa vorbitori de engleză

Dacă sunteți vorbitor de engleză și intenționați să vă mutați în Europa în 2022, s-ar putea să doriți să găsiți o țară în care este posibil să fiți înțeles de la bun început.

Deși învățarea limbii locale din noua voastră casă ar trebui să fie o prioritate, este nevoie de timp. În timp ce vă familiarizați cu timpurile, verbele și articolele, este reconfortant să știți că puteți comunica în continuare în engleză, dacă este necesar.

În unele țări europene, engleza este vorbită pe scară largă, ceea ce le face un pariu sigur. Alte țări necesită cunoașterea limbii locale doar pentru a aplica pentru rezidență.

Care sunt cele mai bune țări europene pentru vorbitorii de engleză!

Vorbitorii nativi de engleză sunt, notoriu, slabi la învățarea unei limbi străine. Un studiu realizat de Comisia Europeană în 2020 a constatat că 62% dintre britanicii chestionați nu puteau vorbi o a doua limbă. În UE, 56% dintre oameni pot vorbi cel puțin una.

Într-un studiu InterNations privind preocupările expaților înainte de a se muta în străinătate, cea mai mare teamă este bariera lingvistică.

Potrivit site-ului euronews.com, dacă doriți să vă mutați în Europa, dar sunteți îngrijorat de barierele lingvistice, este o idee bună să acordați prioritate țărilor în care engleza este vorbită pe scară largă. Indicele de competență în limba engleză lansat de compania globală de educație Education First (EF) dezvăluie primele țări din Europa în care se vorbește engleza ca a doua limbă de comunicare. EF a adunat rezultatele testelor de engleză a 2 milioane de oameni din întreaga lume, inclusiv din 35 de țări europene, pentru a-și face clasificarea. Fiecare țară a primit un clasament din 800 de puncte.

Țările nord-europene au cele mai bune cunoștințe de limba engleză

Țările europene au ocupat opt ​​locuri în primele zece țări ale EF, pentru vorbitorii de engleză.

Croația s fost clasată pe locul 10, dar țările din nordul Europei au dominat clasamentul. Finalnda și Suedia ocupă locurile 9 și 8, în timp ce Danemarca s-a situat pe locul trei.

Pe locul doi se situează Austria, cu 641 de puncte dintr-un posibil de 800, cât este maxim. Primul loc este ocupat de Olanda, între 91 și 93% dintre olandezi spunând că sunt capabili să susțină o conversație în engleză.

Dintre țările europene, italia s-a situat pe locul cel mai de jos, așa că dacă doriți să vă mutați acolo, merită să luați în considerare un curs de italiană, în prealabil.

Ce țări europene solicită cunoașterea limbii pentru permisele de ședere?

Dacă vă luptați in greu cu învățarea limbilor străine, să vați grijă la țările care solicită cetățenilor străini să treacă un test de limbă, pentru a aplica pentru rezidență! Pentru a obține rezidența permanentă și cetățenia, Germania solicită cunoașterea limbii. Reglementările actuale impun limba germană la nivelul B1 al Cadrului european comun de referință pentru limbi (CEFR). Acest lucru este definit ca solicitantul să fie capabil să „înțeleagă punctele principale ale unei comunicări standard clare cu privire la chestiuni familiare, întâlnite în mod regulat la locul de muncă, școală, petrecere a timpului liber etc.”

Austria este și mai retstrictivă! Pentru obținerea cetățeniei acetei țări, pe lângă taxele pipărate pe care solicitanții sunt obligați să le plătescă, aceștia trebuie să aibă un venit net minim de 1300 euro și să posede cunoțtințe lingivstice, de istorie, geografie și administrație specifice Austriei de nivel B2, condiții greu de îndeplinit de marea majoritate a imigranților.

În Norvegia, permisele de ședere temporară nu au cerințe lingvistice, în timp ce permisele de ședere permanentă necesită o bună cunoaștere a limbii. În funcție de circumstanțele dvs., poate fi necesar să finalizați 250-550 de ore de lecții de limba norvegiană și un curs de studii sociale. În unele cazuri, puteți demonstra că ați trecut un test de limba norvegiană la nivel A2.

Reședința permanentă în Elveția necesită, de asemenea, familiarizarea cu una dintre limbile sale (germană, franceză sau italiană), la nivel A2 pentru vorbit și A1 pentru scris.

Atât Franța cât și Suedia se gândesc în prezent să introducă cerințe lingvistice pentru permisele de ședere pe termen lung sau permanent.

Care țări europene au cele mai scăzute cerințe lingvistice?

Multe țări nu necesită cunoașterea limbii pentru permisele de ședere și cer doar cunoștințe lingvistice pentru a solicita cetățenia. Spania, de exemplu, cere doar o calificare A2 DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera) în spaniolă, pentru a solicita cetățenia. Acest lucru este echivalent cu un începător de nivel înalt. Portugalia solicită, de asemenea, nivelul A2 de CEFR, pentru cetățenie. Țări precum italia și Franța solicită abilități lingvistice de nivel B1, pentru a aplica pentru cetățenie.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This