sâmbătă, aprilie 20, 2024

Sprijin pentru românii care nu pot plăti!

Must Read

Ce pot face cei care au acumulat datorii și nu le mai pot face față
Lumea Banilor

sursa foto: tvn24bis.pl


Românii care au luat credite, au acumulat datorii și nu le mai pot face față, pot apela la procedura de insolvență a persoanelor fizice. Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), prin această procedură este reglementată situația în care datoriile persoanelor fizice pot fi reeșalonate pe o perioada de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire încă 1 an.

În contextul măririi dobânzilor bancare și interbancare și al creșterii inflației din ultima perioada, ANPC anunță că vine în sprijinul persoanelor fizice aflate în imposibilitate de plata.

Astfel, prin Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice din cadrul ANPC, consumatorii care au accesat credite, au acumulat datorii și nu le mai pot face față, pot apela la procedura specifică, de insolvență a persoanelor fizice, prevăzută de Legea nr. 151/2015.
ANPC anunță că în cadrul întâlnirii periodice a Comisiei de Insolvență la Nivel Central – organism care reunește reprezentanți ai ANPC, ai Ministerelor de Finanțe, al Muncii și Protecției Sociale, al Justiției și Oficiulului Național al Registrului Comerțului -, care s-a desfășurat pe 10 august 2022, cu participarea vicepreședintelui ANPC, Sebastian Hotcă, au fost discutate condițiile actuale pe care le prevede Legea nr.151/2015 și posibilitățile amendării acesteia, în viitoarea sesiune parlamentară.

Procedura de insolvență
„Prin procedura de insolvență a persoanelor fizice, este reglementată situația în care datoriile persoanelor fizice pot fi reeșalonate pe o perioada de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire încă 1 an.
Persoanele fizice care au bunuri sau venituri urmăribile și nu se încadrează pentru procedura pe baza de plan de rambursare, pot opta pentru procedura prin lichidare de active.
Persoanele fizice care au peste vârsta standard de pensionare și au pierdut jumătate sau total capacitatea de muncă, pot beneficia de ștergerea datoriei, în cazul în care valoarea acesteia este de maximum 10 salarii minime pe economie.
Persoanele interesate să acceseze aceste proceduri se pot informa de pe site-ul ANPC, la linkul https://anpc.ro/ce-este-insolvență-persoanelor-fizice/ sau pot lua legătură cu birourile teritoriale de insolvență din cadrul comisariatelor județene pentru protecția consumatorilor”.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luba.ro: https://luba.ro/sprijin-pentru-romanii-care-nu-pot-plati-ce-pot-face-cei-care-au-acumulat-datorii-si-nu-le-mai-pot-face-fata-procedura/

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This