vineri, aprilie 19, 2024

Șef la Electrica, pensionar de lux SRI, cu salariul nevestei la secret!

Must Read

Electrica SA, cel mai mare distribuitor de energie din țară și unul dintre cei mai importanți furnizori, este una dintre acele companii controlată puternic de interesele unora și ale altora. Dar este și compania cu cele mai controversate numiri la conducere. Compania este condusă, astăzi, de Claudiu Daniel Rădulescu, în pensionar de 56 de ani, care-și permite luxul de a ascunde, în declarația de avere, salariul soției Mădălina, angajată la ANRE în funcția de expert. Exemplul a fost urmat și de consoarta sa, care nu și-a trecut, din 2020, salariul încasat de la ANRE în declarațiile de averescrie Replica de Constanța.

Claudiu Daniel Rădulescu a fost numit, la începutul anului trecut, în funcția de director general adjunct al Electrica Furnizare, filială a grupului Electrica. Companie care a înregistrat, anul trecut, pierderi de de 463 milioane lei și a avut cifra de afaceri de aproape 6 miliarde de lei, dar și datorii de 1,7 miliarde de lei.

Rădulescu scria într-un CV publicat pe site-ul Romarm, că în perioada septembrie 2002- iulie 2019 a fost „ofițer în cadrul mai multor unități militare din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională”. Șeful Electrica este un apropiat al fostului deputat PSD de Constanța Iulian Iancu, cel care mulți ani, până în 2020, a controlat politicile în domeniul energiei, indiferent de guvernele care s-au perindat.

Și soția lui Rădulescu lucrează în domeniul energetic, ocupând pe rând funcții de șef birou la Electrica, șef serviciu la Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), director general SAPE, iar din 2018 este expert la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

În 2021, Claudiu Daniel Rădulescu a încasat, în afară de salariul de la Electrica, și pensie de 88.152 lei lei, echivalentul a 7.346 lei pe lună, lucrând în cadrul SRI. Are următoarele sume în conturi: 355.681 lei ; 143.298 lei are şi 90.483 lei fonduri de investiţii, dar și datorii la trei bănci.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.flux24.ro: https://flux24.ro/sef-la-electrica-pensionar-de-lux-sri-cu-salariul-nevestei-la-secret/

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This